Доступність посилання

ТОП новини

Загальний обсяг постачання росiйського зерна в Україну може становити до 1 мільйона тонн, повiдомив вiце-прем''єр РФ, мiнiстр сiльського господарства Олексiй Гордєєв


-- no author -- За його словами, угоди про це було досягнуто пiд час переговорiв, що вiдбулися сьогодні в Москвi з прем''єр-мiнiстром України Вiктором Януковичем.

За його словами, угоди про це було досягнуто пiд час переговорiв, що вiдбулися сьогодні в Москвi з прем''єр-мiнiстром України Вiктором Януковичем.

Олексій Гордєєвв зазначив, що першi 200 тисяч тонн будуть вiдправленi вже в серпнi. "Обсяг i термiни подальшого постачання в межах певного показника залежатимуть вiд ситуацiї на зерновому ринку України", - сказав вiн.

Російський вiце-прем''єр заявив, що йдеться про продаж зерна з державного iнтервенцiйного фонду. Вiн не назвав цiни постачання, зазначивши, що "це питання нинi вiдпрацьовує Мiнфiн".

Віктор Янукович з цього приводу сказав: «Ми домовилися про те, що наступного року розрахуємося з Росією з нового врожаю 2004 року з урахуванням кредитної ставки банків. Тому ціни на українському ринку визначатиме уряд, і я думаю, що ці ціни не будуть вищисми, ніж вони є зараз».

Необхiднiсть постачання росiйського зерна викликана тим, що низькi прогнози урожаю зерна в Українi привели до значного зростання цiн на нього i ускладнили ситуацiю на продовольчому ринку.
XS
SM
MD
LG