Доступність посилання

ТОП новини

Україна планує закупити в Казахстану близько 1,2 мільйона тонн зерна за орiєнтовною цiною близько 600-750 гривень за тонну з урахуванням транспортних витрат i ПДВ


-- no author -- Про це повiдомив журналiстам прем''єр-мiнiстр України Вiктор Янукович сьогодні в Астанi за пiдсумками зустрiчi з президентом Казахстану Нурсултаном Назарбаєвим.

Про це повiдомив журналiстам прем''єр-мiнiстр України Вiктор Янукович сьогодні в Астанi за пiдсумками зустрiчi з президентом Казахстану Нурсултаном Назарбаєвим.

Прем''єр повiдомив, що з цiєї кiлькостi зерна приблизно 800 тисяч тонн буде закуплено за мiжурядовою угодою, а 400 тисяч – за контрактами мiж українськими i казахськими пiдприємствами. Віктор Янукович наголосив, що передбачувана вартiсть зерна обговорювалася з урахуванням рiвня бiржових цiн, "якi на сьогоднi є в Українi". "Це цiни, що дозволяють нам гармонiзувати цiну iмпорту i внутрiшнього ринку", - сказав прем''єр.

Янукович також повiдомив, що на зустрiчi обговорювалися можливостi постачання української соняшникової олiї i, можливо, насiнь соняшнику з України в Казахстан, враховуючи, що в Українi цього року очiкується добрий урожай соняшника.

Ранiше Україна досягла домовленостi з Росiєю про постачання зерна. Загальний обсяг постачання росiйського зерна в Україну може скласти майже 1 мільйон тонн.

Українськi агрогосподарства до 1 серпня намолотили 6,2 мільйона тонн раннiх зернових з 4,3 мільйона гектарів. На 1 серпня 2002 року в Українi було зiбрано 30 мільйонів тонн зерна за середньої врожайностi 28,1 центнера з гектара.
XS
SM
MD
LG