Доступність посилання

ТОП новини

Затримка з призначенням єпископа-гомосексуала


Юрій Дулерайн Затримка з призначенням єпископа-гомосексуала

Нью-Йорк, 8 серпня 2003 - Конференція лідерів англіканскої церкви у Сполучених Штатах відклала друге голосування, яке мало підтвердити призначення єпископом штату Нью-Гемпшир відвертого гомосексуала.

Собор єпископів єпископальної церкви (це гілка англіканської церкви в Америці) що вже, як то кажуть, стояв на порозі призначення гомосексуала єпископом Нью-Гемпшира, останньої хвилини завагався. Друге голосування відклали, як запевняють – тимчасово, поки розслідують обвинувачення, які спливли зненацька на адресу кандидата, Джина Робінсона. Перше звинувачення в тому,що Робінсон залицявся, скажімо так, до якогось чоловіка, а друге, що він має прямий стосунок до інтернетівського веб-сайту, який пов”язаний з порнографією. Виявилося, що Робінсон допоміг створити спеціальний світський веб-сайт для молодих людей гомосексуальної та бісексуальної орієнтації, причому цей веб-сайт має виходи на порнографічні веб-сайти. Робінсон, 56-річний розлучений батько двох дочок, прийшов на конференцію разом з ними і зі своїм багаторічним партнером.

Те, що собор єпископів знайшов можливим голосувати за призначення гомосексуала єпископом штату Нью-Гемпшир, спричинило неабиякий скандал у релігійних колах. Іще не вщух скандал у католицькій церкві Америки з викриттям численних випадків сексуального розбещення священиками малолітніх хлопчиків. У ході скандалу змушений був подати у відставку впливовий католицький прелат, кардинал Бернард Лоу, архієпископ Бостона, якого звинувачували в тому, що він роками покривав священиків-гомосексуалів. Замість повідомляти правоохоронним органам про випадки розбещення малолітніх, архієпископ перекидав злочинців до інших єпархій, не попереджаючи там про нахили цих людей.

Американська Англіканська Рада, до якої входять консервативні єпископи та парафії, енергійно протестувала проти призначення єпископом Нью-Гемпшира відвертого гомосексуала. Рада загрожує відколотися від Єпископальної церкви, якщо призначення Робінсона затвердять.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG