Доступність посилання

ТОП новини

Обидві сторони конфлікту в Ліберії повинні нести відповідальність за масові порушення прав людини, – вважає тимчасовий глава Відомства ООН з прав людини


-- no author -- У заяві Бернара Рамшарана ситуація з правами людини в Ліберії названа виключно важкою. За даними Рамшарана, у Ліберії за останніх кілька місяців загинуло близько чверті мільйона осіб. У документі мовиться про те, що тортури, гвалтування і насильне вербування дітей до своїх лав – це звична практика усіх учасників громадянської війни у Ліберії.

У заяві Бернара Рамшарана ситуація з правами людини в Ліберії названа виключно важкою. За даними Рамшарана, у Ліберії за останніх кілька місяців загинуло близько чверті мільйона осіб.

У документі мовиться про те, що тортури, гвалтування і насильне вербування дітей до своїх лав – це звична практика усіх учасників громадянської війни у Ліберії.

Трибунал ООН уже визнав президента Чарльза Тейлора винним у скоєнні воєнних злочинів в ході війни у Сьєрра-Леоне, де він підтримував одну зі сторін.

Сам Тейлор обіцяє залишити свою посаду 11-го серпня. Про це він заявив учора у Монровії:

“Я повернувся до Ліберії , зустрівся з делегацією економічного співтовариства держав західної Африки і роз’яснив їм, якою є послідовність процесу. Цю послідовність ми вияснили, і після цього був написаний лист про відставку у понеділок”.
XS
SM
MD
LG