Доступність посилання

ТОП новини

Керівник парламентського комітету з питань національної безпеки та оборони України Георгій Крючков про проблеми з шинами бронетранспортерів, які мали їхати в Ірак


Мар’яна Драч Керівник парламентського комітету з питань національної безпеки та оборони України Георгій Крючков про проблеми з шинами бронетранспортерів, які мали їхати в Ірак

Прага, 11 серпня 2003 року.

Мар’яна Драч

Перша колона українських миротворців розпочала дводенний марш із бази "Кемп-Койот" в Кувейті до місця постійної дислокації у провінції Васіт в Іраку.

У складі першої колони 83 одиниці броне - та автомобільної техніки. Протягом усього маршруту українських миротворців супроводжують підрозділи американських і британських коаліційних сил. Планується, що у вівторок, середу та четвер (12-14 серпня) до Іраку вирушать ще 3 колони українських миротворців.

Минулого тижня, відряджаючи перших солдатів до Іраку, міністр оборони України визнав, що були певні проблеми з підготовкою бригади. Тоді Євген Марчук оголосив про те, що винних покарано, але не сказав, за що саме. Можливо, більше про це зможе розповісти громадськості керівник парламентського комітету з питань національної безпеки та оборони, комуніст Георгій Крючков.

Георгій Крючков

Дійсно, були окремі проблеми, які змусили подивитися загалом на оснащення бригади, були виявлені недоліки і довелося вжити заходів. Вони були вжиті своєчасно і, я думаю, це було зроблено правильно.

Мар’яна Драч

Про які конкретно недоліки йде мова?

Георгій Крючков

Йдеться саме про технічне оснащення тих машин, які направлялися до Іраку.

Мар’яна Драч

А точніше?

Георгій Крючков

Я вже все сказав.

Мар’яна Драч

Нам з поінформованих джерел стало відомо, що виникли проблеми з шинами бронетранспортерів.

Георгій Крючков

Ну, іноді експерти знають більше, ніж у комітетах Верховної Ради. Я цього не виключаю.

Мар’яна Драч

А Ви не спробуєте це перевірити?

Георгій Крючков

Повернуся з відпустки, якщо буде потреба, перевірю. Я хочу, щоб не виникало ніяких проблем там зараз в Іраку, бо, коли, скажімо, один чи два випадки дійсно трапилися з забезпеченням гумою бронетранспортерів, то довелося подивитися на все і вжити оперативно заходів, щоб нічого не було неприємного. Оце було зроблено.

Мар’яна Драч

Тобто, Ви тепер більш-менш спокійні, так?

Георгій Крючков

Так, більш-менш спокійний, бо це було зроблено на території України при нинішніх температурах, а що там буде в Іраку, де 50 і 60 градусів? Це інша річ. Спокійний, але до певної межі. Поки хлопці не повернуться, я спокійним не буду.

Мар’яна Драч

А чи забезпечені українські миротворці кондиціонерами?

Георгій Крючков

Забезпечені.

Мар’яна Драч

Тому що якраз у нас в гостях був нещодавно президент Асоціації миротворців, він казав, що така проблема була в Лівані, тоді влада обіцяла, але нічого не зробила.

Георгій Крючков

Висновки робляться з усього. Тим паче, що Ірак - це перевершує все, що було до цього за складністю і за відповідальністю.

Мар’яна Драч

А крім цього, які ще Ви бачите проблеми, крім технічного оснащення?

Георгій Крючков

Найбільшу я бачу проблему - це як зуміють наші вояки там налагодити відносини з місцевим населенням, щоб їх не розглядали як окупантів, щоб розглядали як людей, які прийшли на допомогу у скрутну годину для цього багатостраждального народу.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG