Доступність посилання

ТОП новини

Україна розглядає Органiзацiю Чорноморського Економiчного Спiвробітництва як важливий механiзм iнтеграцiї в європейський економiчний i полiтичний простiр,- заявив прем''єр-мiнiстр Вiктор Янукович


-- no author -- Пiд час сьогоднішньої зустрiчi з генеральним директором Мiжнародного центру Чорноморських дослiджень Яннiсом Папанiколау в Києвi Віктор Янукович зазначив, що Україна послiдовно працює над полiпшенням економiчної ситуацiї в державi, наближенням до європейських стандартiв. Про це повiдомили в прес-службi Кабiнету Мiнiстрiв.

Пiд час сьогоднішньої зустрiчi з генеральним директором Мiжнародного центру Чорноморських дослiджень Яннiсом Папанiколау в Києвi Віктор Янукович зазначив, що Україна послiдовно працює над полiпшенням економiчної ситуацiї в державi, наближенням до європейських стандартiв. Про це повiдомили в прес-службi Кабiнету Мiнiстрiв.

Глава українського уряду висловив сподiвання на конкретнi енергiйнi кроки з боку Європейського Союзу: визнання ринкового статусу української економiки, створення умов для вступу до Всесвiтньої торговельної органiзацiї, чiтко окреслених перспектив надання Українi асоцiйованого членства в ЄС.

Зі свого боку, Янніс Папанiколау вiдзначив важливу роль України з її могутнiм транзитним потенцiалом в європейських iнтеграцiйних процесах. За його словами, Європа буде могутнiшою, якщо рiшення ухвалюватимуться колективно, враховуючи думку України. Пiд час зустрiчi сторони також обговорили перспективи залучення України до мiжнародних проектiв у науково-технiчнiй галузi. Конкретним кроком у цьому напрямi було вiдзначене створення iнновацiйного центру.

Розглядалася також можливiсть спiвробiтництва в авiабудуваннi, залучення українських пiдприємств до програми "Порятунок Венецiї".

До Органiзацiї Чорноморського Економiчного Спiвробiтництва (ОЧЕС) входять 11 країн: Азербайджан, Албанiя, Вiрменiя, Болгарiя, Грецiя, Грузiя, Молдова, Росiя, Румунiя, Туреччина i Україна. Основними цiлями органiзацiї є розвиток регiональної спiвпраці в галузi економiки, транспорту, енергетики, освiти, туризму.
XS
SM
MD
LG