Доступність посилання

ТОП новини

Візит делегації посольства КНР в Україні до Дніпропетровська


Геннадій Сахаров Візит делегації посольства КНР в Україні до Дніпропетровська

Дніпропетровськ, 12 серпня 2003 року.

11-го та 12-го серпня Дніпропетровськ з офіційним візитом відвідала делегація посольства Китайської Народної Республіки на чолі з Надзвичайним і Повноважним послом Китайської Народної Республіки в Україні паном Лі Гобаном.

Метою візиту делегації посольства КНР до Дніпропетровської області було ознайомлення з політичною, економічною та соціальною ситуацією в області з метою подальшого поглиблення взєморозуміння і розширення двостороннього співробітництва.

Делегація у складі Надзвичайного і Повноважного посла КНР в Україні пана Лі Гобана, його дружини пані Ван Чен Юань, консула КНР пана Сун Тян Шуня, другого секретаря посольства пана Жень Ші з дружиною пані Лі Цуй і аташе посольства пана Чжао Явея у Дніпропетровську зустрілася з головою обласної державної адміністрації Володимиром Яцубою. В цій зустрічі також взяли участь заступники голови обладміністрації з питань освіти, культури та науки Тетяна Кравченко і з питань промисловості Володимир Мелещик.

Візит посольської делегації був підготований заздалегідь за запрошенням Володимира Яцуби, коли він ще обіймав посаду міністра Кабінету Міністрів України. Підчас бесіди в обладміністрації були заторкнуті питання навчання китайських студентів у дніпропетровських навчальних закладах, торгівлі, створення спільних підприємств та інвестицій в економіку області.

Володимир Яцуба особливо підкреслив інтерес до високих західних технологій, які запроваджені у Китаї і можуть бути використані для підвищення експортного потенціалу області. Пан Лі Гобан поздоровив Володимира Яцубу із вступом на посаду голови адміністрації області, зазначивши, що Дніпропетровська область посідає провідні позиції в Україні. Володимир Яцуба, подякувавши, відповів, що найкращим поздоровленням стали би два мільярди доларів інвестицій в економіку області і запропонував провести зустріч китайських і українських керівників підприємств, бізнесменів і фінансистів. Запропоновано також зробити Дніпропетровську область базовою для двостороннього співробітництва. Пан Лі Гобан по закінченні зустрічі, відповідаючи на запитання журналістів, зазначив, що можливості Дніпропетровщини, її природні умови і економічний розвиток справили на нього велике враження: "Я сповнений упевненості в чудовому майбутньому співробітництва з Дніпропетровщиною. Головною метою мого візиту є саме обмін думками щодо стимулювання співробітництва між обома сторонами. Ми з паном Яцубою обмінялися думками з цих питань. У вашій області проживають багато китайців, здебільшого, студентів. Це демонструє співробітництво в царині освіти і я маю велику надію, що в подальшому розгортатиметься співробітництво і в інших галузях. Нам необхідне постійне підсилення взаєморозуміння. Це потребує більших контактів між людьми, бо ці контакти є важливою основою співробітництва. Я маю надію і докладу зусилля для того, щоб більше китайських підприємців відвідали вашу область та щоб українські бізнесмени і фахівці мали можливість відвідати Китай для пошуків можливостей співробітництва." Делегація посольства КНР також зустрілася з міським головою Дніпропетровська Іваном Куличенком, оглянула місто і відвідала Аерокосмічний Центр освіти молоді України та Дніпропетровський історичний музей. 12-го серпня делегація посольства Китаю виїхала до Харкова.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG