Доступність посилання

ТОП новини

Україна готова виплатити по 100 тисяч доларів компенсацiї родичам кожного iз загиблих у катастрофi ТУ-154 над Чорним морем у жовтнi 2001 року, повiдомив сьогодні працівник юридичної фiрми, що захищає в Печерському судi Києва iнтереси родичiв жертв трагедiї


-- no author -- Представники родичiв загиблих росiян позитивно оцiнюють той факт, що пропозицiї української сторони поступово наближаються до розмiрiв виплат, позначених у росiйському меморандумi, в якому викладена офiцiйна позицiя МЗС РФ з цього приводу.

До останнього раунду українсько-росiйських експертних консультацiй з врегулювання питань, який завершився 25 липня цього року, у зв''язку з катастрофою українська сторона запропонувала новий розмiр виплат компенсацiй родичам загиблих, що в кiлька разiв перевищує ранiше заявлену суму. Однак родичi жертв катастрофи ,як i раніше, вважають неприйнятними суми i порядок виплати компенсацiй, запропонованi Україною (до цього, за даними адвокатiв родичiв загиблих, українська сторона називала суму компенсацiй у розмiрi близько 30 тисяч доларів).

Представники родичiв загиблих росiян позитивно оцiнюють той факт, що пропозицiї української сторони поступово наближаються до розмiрiв виплат, позначених у росiйському меморандумi, в якому викладена офiцiйна позицiя МЗС РФ з цього приводу.

Суми компенсацiй, що офiцiйно обговорюються пiд час переговорiв, у зв''язку iз загибеллю в катастрофi ТУ-154 над Чорним морем громадян РФ та Ізраїлю, не розголошуються.

Внаслiдок катастрофи лiтака Ту-154 над Чорним морем 4 жовтня 2001 року, збитого випущеною пiд час вiйськових навчань українською ракетою, загинули всi, хто перебував на борту, – 12 членiв екiпажу i 66 пасажирiв. У Печерському судi Києва проходить розгляд рiзних позовiв вiд родичiв загиблих членiв екiпажу.

За iнформацiєю адвокатiв, найбільша сума заявлених у судi матерiальних збиткiв становить близько 116 тисяч гривень, а iншi суми набагато нижчi. Основну суму в позовах родичiв загиблих становлять заявлена компенсацiя за моральнi збитки, середня сума якої – 1,5 мільйона гривень.
XS
SM
MD
LG