Доступність посилання

ТОП новини

Днями міністр оборони Росії Сергій Іванов заявив, що Росія не планує залишати Севастополь – основне місце базування Чорноморського флоту федерації


-- no author -- У зв’язку з цим висловлюванням, Українська республіканська партія “Собор” оприлюднила заяву, в якій наголошується, що базування російського Чорноморського флоту в Криму обмежує суверенітет України, оскільки збереження за Росією усіх гідрографічних та навігаційних об’єктів не дозволяє Україні перебрати контроль за безпекою судноплавства біля українських берегів.

У зв’язку з цим висловлюванням, Українська республіканська партія “Собор” оприлюднила заяву, в якій наголошується, що базування російського Чорноморського флоту в Криму обмежує суверенітет України, оскільки збереження за Росією усіх гідрографічних та навігаційних об’єктів не дозволяє Україні перебрати контроль за безпекою судноплавства біля українських берегів.

Водночас наявність у Севастополі численних російських військових, інформаційних, освітніх, бізнесових та інших структур несе пряму загрозу політичної дестабілізації, - зазначається у документі партії “Собор”.

“За таких умов ми розцінюємо заяву Сергія Іванова та відсутність будь-якої реакції на неї з боку офіційного Києва як ще одне свідчення слабкості української влади, її неспроможності захищати свої національні інтереси. Водночас ця заява підтверджує, що у Москві стосовно України й досі панує імперська психологія, яка є головною перешкодою для рівноправного партнерства між двома країнами,” – наголошується у заяві Української республіканської партії “Собор”.
XS
SM
MD
LG