Доступність посилання

ТОП новини

Україна не готова втупити до СОТ


Леся Кленович Україна не готова втупити до СОТ

Запоріжжя, 21 серпня 2003 - Україна наразі не готова втупити до СОТ. Це визнав президент УСПП Анатолій Кінах під час спільного засідання Запорізького осередку цієї організації “Потенціал”, однойменної організації роботодавців та партії промисловців і підприємів.

Причин негативного сприйняття євроінтеграції у запорізьких промисловців чимало. По-перше, вони ще й досі не з’ясували усі плюси та мінуси вступу до СОТ. Більшість підприємств важкої промисловості регіону просто не влаштовують умови, на яких Європа збирається приймати Україну у свої обійми. Бути сировинним придатком відмовляються, насамперед, більш-менш благополучні підприємства. Адже через недосконале вітчизняне законодавство про рівні умови з імпортерами говорити нічого. Гармонізація ж законів зі світовими, що її вимагає членство у СОТ, - справа далекого майбутнього. В Україні поки що не ухвалений навіть Податковий кодекс.

Президент УСПП Анатолій Кінах закликав своїх підопічних гуртом і комплексно вирішувати усі проблеми щодо європейської інтеграції нашої країни. А міський голова Запоріжжя Євген Карташов з притаманною йому дипломатичністю наголосив: “Так – вступу до СОТ, так – вступу до ЄС, але через інтеграцію країн СНД!”

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG