Доступність посилання

ТОП новини

Україна зацiкавлена в залученнi до свого банкiвського сектору казахстанського капiталу, повiдомив на прес-конференцiї сьогодні в Алмати голова Нацiонального банку України Сергiй Тигипко, який перебуває в Казахстанi з робочим вiзитом


-- no author -- "Україна зацiкавлена в тому, щоб казахстанськi банки iнвестували в український банкiвський сектор", - сказав вiн. При цьому Сергій Тигипко додав, що в Українi нинi немає значних обмежень для дiяльностi iноземних банкiв.

"Україна зацiкавлена в тому, щоб казахстанськi банки iнвестували в український банкiвський сектор", - сказав вiн. При цьому Сергій Тигипко додав, що в Українi нинi немає значних обмежень для дiяльностi iноземних банкiв.

Голова Нацбанку Казахстану Григорiй Марченко на прес-конференцiї вiдзначив iнтерес казахстанських комерцiйних банкiв в iнвестуваннi до банкiвського сектору України. "Нинi йде велика експансiя казахстанського банкiвського капiталу, передусiм до Росiї i Киргизстану, з якими у республiки досить великий обсяг торгiвлi", - сказав вiн.

За даними голови НБУ, на сьогоднi три найбiльшi банки Казахстану мають три дочiрнi банки в Росiї i два в Киргизстані.

Сергій Тигипко також повiдомив, що пiд час вiзиту в Казахстан вiн планує обговорити з Григорієм Марченком питання грошово-кредитної полiтики двох країн, а також ознайомитися з досвiдом республiки в органiзацiї ринку iпотеки. "Для нас ця тема дуже важлива. У нас iснує колосальний попит на житло: з 48-мiльйонного населення країни 17 мільйонів людей заявляють про те, що хочуть полiпшити житловi умови", - сказав глава НБУ.
XS
SM
MD
LG