Доступність посилання

ТОП новини

Угорська урядова делегація в Китаї


Василь Плоскіна Угорська урядова делегація в Китаї

Угорщина, 27 серпня 2003 року – У середу вранці за середньоєвропейським часом до Пекіна вперше за останні 44 роки прибула угорська урядова делегація на чолі з прем’єр-міністром Угорщини Петером Меддьєші. У перебігу триденного офіційного візиту до цієї країни буде підписано низку важливих документів.

Важливим дипломатичним проривом характеризують місцеві політичні оглядачі поїздку угорського прем’єра Петера Меддьєші до Пекіна. Разом з ним до Китаю також приїхали глава угорської дипломатії, міністр внутрішніх справ, міністр економіки й транспорту а також угорські бізнесмени, політики й принаймні 8 урядових експертів. За останні 44 роки це перший офіційний візит на такому рівні, зазначає угорська преса. Востаннє Китайську Народну Республіку у ранзі голови Ради міністрів УНР відвідав Ференц Мюніх у 1959 році. Як у Китаї, так і в Угорщині нинішній поїздці угорської урядової делегації надається виключно важливе значення.

У середу глава угорського кабінету міністрів зустрічається зі своїм китайським колегою прем’єр-міністром Вен Чіа-пао. Крім цього, високого будапештського гостя прийме також найвищий партійний лідер КНР та голова законодавчого органу цієї країни. Окрім іншого, метою офіційного перебування угорської делегації в Пекіні є належне представлення Угорщини як майбутнього члена Європейського Союзу. Ця обставина багато в чому визначає також і характер побудови довготривалих двосторонніх стосунків між Угорщиною та Китаєм. Не слід забувати, що в Угорській Республіці мешкає до 10 тисяч вихідців із Китаю, які, до речі, є ретельними платниками податків.

Прикметним у поїздці Петера Меддьєші на Далекий Схід є те, що він відкриє в китайській столиці разом з міністром культури китайського уряду пам’ятник угорському поетові Шандору Петефі. Угорський прем’єр запланув також зустрітися з майстринею художнього перекладу Ксю Єн Йі, поетесою, яка займається перекладом роману “Лиха доля” нобелівського лауреата Імре Кертейса китайською мовою.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG