Доступність посилання

ТОП новини

Кінах критикує уряд Януковича


Сергій Гармаш Кінах критикує уряд Януковича

Донецьк, 28 серпня 2003 - Екс-премьєр України Анатолій Кінах, перебуваючи 28 серпня в Донецьку, піддав критиці дії уряду Віктора Януковича. Він заявив про посилення фіскального тиску на платників податків.

“Нас дуже турбують ті підходи, які ми сьогодні спостерігаємо в питаннях реалізації податкової реформи. На жаль, ми пішли поки що популістськими напрямками податкової реформи: зниження податкових тарифів, що необхідно у принципі, але жодна держава не дозволяє собі знижувати податкові тарифи без одночасного розширення податкової бази і скорочення тіньової економіки,” - так сьогодні в Донецьку охарактеризував перебіг податкової реформи в Україні колишній голова українського уряду Анатолій Кінах. На його думку, зниження податкових тарифів в Україні створило дуже серйозну проблему так званих “бюджетних ям” , через що влада, особливо на місцях, має серйозні проблеми, намагаючись збалансувати бюджети наступного року. Анатолій Кінах висловив сподівання, що вже у найближчі місяці парламент вирішить цю проблему. Екс-премьєр також зауважив, що податковий прес треба знижувати, але при цьому не можна розширювати доходну частину бюджету за рахунок посилення фіскального тиску на підприємців.

“Ми на жаль, бачимо останнім часом посилення фіскального тиску на платників податків. І ми вважаємо, що це не вірно. Не можна вирішувати проблеми доходної частини бюджету такими методами, як вилучення 15% прибутку у державних підприємств, підвищення акцизів, рентної плати або намагань ліквідувати спрощену систему оподаткування. Це антиподаткова реформа”.

Також Анатолій Кінах критикував уряд Януковича, за те, що, за його словами, процес вступу до Світової організації торгівлі не є прозорим.

“Нас дуже турбує те, що сьогодні процес підписання двосторонніх протоколів про вступ до СОТ є дуже непрозорим. На жаль, керівники регіонів, навіть низки міністерств, я вже не кажу про керівників підприємств і менеджерів, практично не знають, на яких умовах Україна підписує двосторонні протоколи про вступ до СОТ”.

На думку Анатолія Кінаха, це надзвичайно негативний факт, бо вступ до СОТ несе певні ризики українським підприємствам і цілим галузям, тому прозорість є необхідною умовою того, щоб українські підприємці встигли мінімізувати ці ризики.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG