Доступність посилання

ТОП новини

У Нью-Йорку вчора пізно ввечері місцеві органи влади оприлюднили транскрипти телефонних розмов, які велись з Міжнародного Торговельного Центру 11 вересня 2001 року, в момент, коли на будинки направлялись літаки, пілотовані терористами - самогубцями


Мирослава Гонгадзе У Нью-Йорку вчора пізно ввечері місцеві органи влади оприлюднили транскрипти телефонних розмов, які велись з Міжнародного Торговельного Центру 11 вересня 2001 року, в момент, коли на будинки направлялись літаки, пілотовані терористами - самогубцями

Вашингтон, 30 серпня 2003 - У Нью-Йорку вчора пізно ввечері місцеві органи влади оприлюднили транскрипти телефонних розмов, які велись з Міжнародного Торговельного Центру 11 вересня 2001 року, в момент, коли на будинки направлялись літаки, пілотовані терористами - самогубцями.

У Нью-Йорку вчора пізно ввечері місцеві органи влади оприлюднили транскрипти телефонних розмов, які велись з Міжнародного Торговельного Центру 11 вересня 2001 року, в момент, коли на будинки направлялись літаки, пілотовані терористами - самогубцями. Майже дві тисячі сторінок дають повну картину останніх подій у розмовах людей, яким судилось загунити декількома хвилинами пізніше.

„Міжнародний торговий центр ... повторюю.... ми бачимомо щось ..... щось летись на дах будинку!” „Міжнародний торговий центр, він щойно вибухнув!” „Вибігайте назовні, вибігайте, до чорта, на вулицю!” Це голоси поліцейських і працівників Міжнародного Торговельного Центру того останнього ранку їхнього життя - 11 вересня 2001 року. Згідно з рішенням суду, вчора пізно ввечері місцеві адміністрації Нью-Йорка та Нью-Джерсі оприлюднили 1800 сторінок, які містять транскрипти 260 годин записаних телефонних розмов та переговорів по спеціальних радіотелефонах за декілька хвилин до і після вибухів Міжнародного Торговельного Центру. „Тільки що я бачив тіло... людину, яка стрибнула з верхного поверху будинку”- каже чоловік по телефону поліцейському.” „Пане, що, ви бачили, стрибнуло з будинку? ”- перепитує поліцейський. „Людина!- не витримує чоловік - Тіло людини тільки що пролетіло перед вікнами з неба, з верхнього поверху будинку!” -це були останні слова чоловіка, що дзвонив з палаючого центру, в цю хвилину будинок завалився. До оприлюднення даних записів, докази про те, що відбувалось у Міжнародному Торговельного Центрі того трагічного ранку надходили в основному від близьких загиблих. Останні ж оприлюднені транскрипти розглядають, як історичний документ-свідчення трагічних подій. Записи також проливають світло на те, наскільки оперативно працювала поліція та інші органи безпеки, щоб врятувати максимальну кількість людей. Важливим ці транскрипти є і для самих родин загиблих. Вони можуть знайти там останні слова тих, з ким попрощалися вранці 11 вересня назавжди.

Той день став однією з найжахливіших сторінок сучасної історії світу. Безпрецедентна терористична операція та загибель під уламками міжнародного торгового центу двох тисяч невинних людей потрясли людство на початку нового тисячоліття.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG