Доступність посилання

ТОП новини

Процес реформування Конституцiї України має бути нетривалим за часом виконання i ефективним по сутi, вважає голова Верховної Ради Володимир Литвин. Про це вiн заявив, виступаючи пiд час вiдкриття 4-ї сесiї парламенту сьогодні


-- no author -- "Необхiдно усвiдомлювати, що процес реформування Основного закону вже сам по собi об''єктивно є дестабiлiзуючим чинником, тому вiн повинен бути коротким за термiнами проведення i ефективним по сутi", - заявив спiкер.

"Необхiдно усвiдомлювати, що процес реформування Основного закону вже сам по собi об''єктивно є дестабiлiзуючим чинником, тому вiн повинен бути коротким за термiнами проведення i ефективним по сутi", - заявив спiкер.

За словами В.Литвина, полiтична реформа в Українi повинна розглядатися як "необхiдний i ефективний iнструмент реалiзацiї завдань розвитку України, а не як засiб задоволення особистих, групових полiтичних iнтересiв i амбiцiй, якi, треба визнати, сприймаються переважно зараз саме так.

Володимир Литвин наголосив, що необхiдно ухвалювати узгоджене з президентом, урядом i основними полiтичними силами, розраховане на позитивний кiнцевий результат рiшення про внесення змiн до Конституцiї.

За його словами, основний ресурс цiєї епохи "перебував у високiй персонiфiкацiї полiтики i персонiфiкацiї вiдповiдальностi". Спiкер також наголосив, що на сьогоднi ще бiльш очевидною нагальною проблемою є проблема полiтичної реформи з акцентом на парламентсько-президентську республiку. "Ïї проведення – жорсткий iспит на професiйну придатнiсть Верховної Ради", - наголосив В.Литвин.
XS
SM
MD
LG