Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні в угорському мiстi Секешфегервар розпочала роботу заключна конференцiя спiльних румунсько-словацько-угорсько-українських навчань


-- no author -- Україну як країну-учасницю майбутнiх навчань на конференцiї представляє начальник групи управлiння начальника iнженерних вiйськ Генерального штабу Збройних Сил В''ячеслав Грижук, повiдомляє прес-служба Мiнiстерства оборони.

Україну як країну-учасницю майбутнiх навчань на конференцiї представляє начальник групи управлiння начальника iнженерних вiйськ Генерального штабу Збройних Сил В''ячеслав Грижук, повiдомляє прес-служба Мiнiстерства оборони.

На конференцiї планується остаточно погодити етапи проведення навчань, питання їхнього всебiчного забезпечення.

Навчання "Свiтла лавина-2003" планують провести в Угорщинi наприкiнцi жовтня в районi верхiв''я рiчки Тиса. Мета навчань – пiдвищити злагодженiсть i взаєморозумiння штабу багатонацiонального батальйону. Навчання враховуватимуть досвiд реальної ситуацiї, яка склалася пiд час повенi на Тисi в 2001 роцi. До участi в заходi планується залучити близько 250 вiйськовослужбовцiв чотирьох країн. Україну на маневрах представлятимуть 6 офiцерiв, якi працюватимуть у штабi багатонацiонального батальйону "Тиса".

Робота конференцiї триватиме до 4 вересня.

Створення батальйону "Тиса" було iнiцiйоване українською стороною в 1998 роцi для оперативного реагування вiйськовикiв сусiднiх країн на загрозу повеней, а також квалiфiковану, високопрофесiйну боротьбу з наслiдками стихiйного лиха, якi постiйно загрожують країнам Карпатського регiону. Не виключається також, що цей пiдроздiл братиме участь у миротворчих операцiях.

У 2000 роцi українською стороною було завершено формування i оснащення двох рот для "Тиси". Українська частина батальйону – це близько 180 вiйськовослужбовцiв i 60 одиниць модернiзованої iнженерної технiки.
XS
SM
MD
LG