Доступність посилання

ТОП новини

Івано-франківські медики не кидають наміру провести акції протесту. Вони не знаходять порозуміння з керівництвом та місцевою владою


Іван Костюк Івано-франківські медики не кидають наміру провести акції протесту. Вони не знаходять порозуміння з керівництвом та місцевою владою

Івано-Франківськ, 5 вересня 2003 - Медики обласного центру Прикарпаття підтвердили, що вони посилено готуються до акцій протесту. Страйки, які планують проводити лікарі, є результатом невиплати заробітної плати, постійної нестачі коштів на медикаменти та внутрішні незгоди з керівництвом медичних установ.

Медики в обласному центрі Прикарпаття не відступають від наміру провести акції протесту. На минулому тижні цю їхню ініціативу активно підтримала обласна профспілка працівників охорони здоров”я. Основні проблеми медиків сконцентрувалися в роботі центральної міської клінічної лікарні. Як заявляють самі лікарі, вони ще могли терпіти постійні затримки у виплаті заробітної плати. Однак цього року додалося ще й зменшення фінансування на придбання медикаментів та харчування хворих. Виникають також проблеми з керівництвом медичних закладів, зокрема вже загаданої центральної міської клінічної лікарні. Про проблеми медиків говорить завідувач хірургічного відділення центральної міської клінічної лікарні Лідія Дмитрів: “Недофінансування медиків – це страшна річ. Люди не йдуть у поліклініки, щоб їх обстежили, бо за кожне відвідування поліклініки треба залишити “енну” суму. Їх привозять фактично вже помирати. Витягнути їх надзвичайно важко”. Лідія Дмитрів також заявила, що керівництво лікарні без обґрунтованих причин звільняє досвідчених фахівців-медиків. Про причини страйку говорять також самі лікарі:

“За липень нам недоплатили заробітну плату. Люди заробляють украй малу зарплату. І навіть та заробітна плата, яку мали б виплатити, не виплачується”.

“Чого ми добиваємось ? Нічого особливого: належних умов праці, щоб хворі були дійсно належно поліковані. Страйк – це єдиний вихід зі становища, оскільки ми вже неодноразово зустрічалися зі владою міста. Однак результату це не дає”.

Самі медики називають підготовку до страйку рухом опору. Вони також наголошують, що в разі проведення акцій протесту це аж ніяк не стосуватиметься хворих. Їх і надалі лікуватимуть, навіть за відсутності необхідних медикаментів. Медики Івано-Франківська заявляють, що форм для проведення страйку є достатньо. І якщо влада не хоче прислухатись до їхніх законних вимог, то вони змусять чиновників почути їхній голос.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG