Доступність посилання

ТОП новини

Україна й Угорщина попередньо домовилися з 1 листопада видавати українцям безкоштовні візи, а для угорців запровадити безвізовий режим


-- no author -- Про це повідомив сьогодні речник прес-служби Міністерства закордонних справ Маркіян Лубківський з посиланням на підсумки українсько-угорських переговорів, які відбулися минулого тижня у Будапешті.

Про це повідомив сьогодні речник прес-служби Міністерства закордонних справ Маркіян Лубківський з посиланням на підсумки українсько-угорських переговорів, які відбулися минулого тижня у Будапешті.

Експерти узгодили текст договору, що має визначати особливості візового режиму між двома державами.

Однак, за словами речника МЗС Лубківського, українська та угорська сторони не домовилися ще з деяких питань: «Неузгодженими залишились положення проекту угод, що регулюють процедуру видачі віз громадянам України дипломатичними та консульськими установами Угорської республіки. Неузгодженою також залишилась пропозиція угорської сторони щодо видачі віз громадянам України для поїздок з приватною метою за умови пред’явлення запрошення. З метою укладення угоди, яка б відповідала інтересам сторін та сприяла подальшому розвитку українсько-угорського співробітництва, було домовлено продовжити переговорний процес. Очікується, що наступний раунд переговорів відбудеться в Києві у другій половині вересня».

Україна після підписання з Польщею наприкінці липня угоди про візовий режим заявила про намір домовитися про безкоштовні візи для українців і надання безвізового режиму для громадян Угорщини, Словаччини, Чехії і Литви.
XS
SM
MD
LG