Доступність посилання

ТОП новини

У Вільнюсі вшанували пам’ять загиблих 11-ого вересня


Альгімантас Літвінас У Вільнюсі вшанували пам’ять загиблих 11-ого вересня

Вільнюс, 11 вересня 2003 – У Сеймі Литви і в посольстві США у Вільнюсі в четвер була згадана друга річниця терористичних випадів, скоєних 11-ого вересня у США.

Литовські парламентарі пам’ять загиблих вшанували хвилиною мовчання. Голова Сейму Артурас Паулаускас у своїй промові закликав до рішучої боротьби з тероризмом. Він сказав: «Хай 11-те вересня завжди буде для нас днем не тільки журби, зосередженості, але й рішучості. Сьогодні ми повинні діяти. Діяти не одні, а разом зі світовою спільнотою, об’єднати всі зусилля для боротьби з найбезпечнішим ворогом, який не дбає про кордони, моря чи океани, який не дбає ані про релігії, ані про народи, ані про раси, який нехтує будь-якими людськими цінностями”.

Голова литовського парламенту відзначив, що Литва вже має чітку програму боротьби з тероризмом, ратифікувала чотири конвенції, призначені для боротьби з тероризмом, що передбачена відповідальність за створення терористичної групи, за участь у її діяльності, за надання будь-якої допомоги терористам.

Потім пам’ять жертв 11-го вересня вшанували в посольстві США у Вільнюсі. Новий посол США в Литві Стівен Малл і голова Сейму Паулаускас разом відкрили дошку на тому місці біля посольства, куди литовський народ приходив з квітами висловити своє співчуття в зв’язку з жертвами випадів і підтримку Сполученим Штатам. Посол Малл зазначив, що 11-те вересня слід згадувати не за те, що терористи зробили. Це відповідь людей світу, політична підтримка, тісніша співпраця урядів та солідарність простих громадян світу. Серед близько трьох з половиною тисяч загиблих в результаті терактів два роки тому була й громадянка Литви Олена Мельниченко.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG