Доступність посилання

ТОП новини

Сполученi Штати Америки й американський народ можуть i в майбутньому розраховувати на "надiйну i послiдовну допомогу та пiдтримку" України. Про це заявив у посланнi з нагоди вшановування пам''ятi жертв подiй 11 вересня 2001 року у США мiнiстр закордонних справ України Костянтин Грищенко


-- no author -- Текст послання прозвучав на жалобнiй церемонiї пам''ятi жертв терактiв 11 вересня 2001 року в Нью-Йорку, яка вiдбулася у четвер у київському костелi Святого Миколи.

Текст послання прозвучав на жалобнiй церемонiї пам''ятi жертв терактiв 11 вересня 2001 року в Нью-Йорку, яка вiдбулася у четвер у київському костелi Святого Миколи.

"Саме 11 вересня ми, можливо, уперше серйозно i вiдповiдально поглянули тероризму в очi i з цього часу не вiдводимо нашого погляду. Масштаби трагедiї, безпрецедентна кiлькiсть жертв i руйнування i, безумовно, зухвалий характер терористичного ланцюжка вмить перетворили тероризм з локального явища на складну i комплексну проблему, яка вимагає глобального i безповоротного рiшення. Сьогоднi ми добре розумiємо, що тероризмовi таки треба покласти край. Iнакше його заручниками ставатимуть новi i новi генерацiї. Iнакше ми нiколи не зможемо вийти iз зачарованого кола, як вже нiколи з нього не вийдуть тисячi безвинних жертв трагедiї 11 вересня. Необхiдно розiрвати це коло, продемонструвати нашу здатнiсть до подолання найскладнiших викликiв", - зазначається в посланнi.

Костянтин Грищенко наголосив, що Україна пишається тим, що її внесок у дiяльнiсть антитерористичної коалiції "був i є цiлком практичним". "Нашi чiткi заяви не залишилися непiдкрiпленими зусиллями в сферах, якi є важливими з точки зору протидiї тероризму".

"Я звертаюся сьогоднi до вас не тiльки як мiнiстр закордонних справ дружньої України, а й як людина, яка трагiчний ранок 11 вересня зустрiла у Вашингтонi. Менi боляче згадувати про тi подiї, однак менi ще важче про них забути. Як i мiльйони моїх співвітчизників, я схиляю голову перед пам''яттю жертв нашого спiльного горя", - говорить у своєму посланнi пан Грищенко.
XS
SM
MD
LG