Доступність посилання

ТОП новини

Дотримання прав людини в Україні й далі викликає занепокоєння, - заявив сьогодні у своєму виступі на міжнародній конференції "Свобода слова та права людини в Україні-2003" посол США в Україні Джон Едвард Гербст


-- no author -- Цього тижня виповнилось три роки від дня зникнення журналіста Георгія Гонгадзе, а ми й досі не знаємо, що трапилось,зазначивДжон Гербст. Крім того, за його словами, переслідування судді Київського апеляційного суду Юрія Василенка вимагає державної і міжнародної уваги. Також він стежитиме за подіями у житті адвоката і захисника прав людини Андрія Федура, матері вбитого журналіста Георгія Гонгадзе Лесі та його дружини Мирослави.

Цього тижня виповнилось три роки від дня зникнення журналіста Георгія Гонгадзе, а ми й досі не знаємо, що трапилось,зазначивДжон Гербст. Крім того, за його словами, переслідування судді Київського апеляційного суду Юрія Василенка вимагає державної і міжнародної уваги. Також він стежитиме за подіями у житті адвоката і захисника прав людини Андрія Федура, матері вбитого журналіста Георгія Гонгадзе Лесі та його дружини Мирослави.

Як зазначив посол, загибель у автокатастрофі журналіста Володимира Єфремова і напади на журналістів по всій території України викликають занепокоєння, а ставлення до журналістів в Україні залишатиметься предметом спільної міжнародної уваги.

Сполучені Штати Америки підтримують демократичні перетворення в Україні, необхідна умова яких – захист прав людини і свободи слова. На цьому наголосив сьогодні Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Джон Гербст, відкриваючи правозахисну конференцію.

Американський дипломат повідомив про початок конкурсу проектів для засобів масової інформації, які висвітлюють проблеми захисту прав людини в Україні: «Ми запрошуємо всі незалежні засоби масової інформації, включаючи регіональні та студентські, надсилати свої пропозиції».
XS
SM
MD
LG