Доступність посилання

ТОП новини

У Лівадійському палаці в Ялті триває саміт Співдружності незалежних держав


-- no author -- Загалом на саміті розглядатиметься близько 70 питань, більшість з яких, як повідомили у прес-центрі виконкому СНД, стосуються економічної співпраці і безпеки в рамках Співдружності. Найбільшу увагу привертає заплановане на п’ятницю підписання угоди про створення Єдиного економічного простору Білорусі, Казахстану, Росії та України. Того ж дня у зустрічі президентів, за попередніми даними, візьмуть участь 9 з 12 глав країн-членів СНД.

У його рамках зранку відбулося засідання Ради міністрів закордонних справ країн-членів СНД, а по обіді пройде засідання Ради глав урядів Співдружності. Головою цієї Ради обраний сьогодні керівник українського МЗС Костянтин Грищенко, який у своєму виступі оприлюднив позицію України стосовно зовнішньої політики:

“Зовнішньополітичний курс України немає альтернативи , це європейська інтеграція, однак Україна розвиває і поглиблює відносини в рамках СНД , тут немає суперечностей. Навпаки, українська сторона прагне, щоб європейські стандарти стали для Співдружності орієнтиром, який допоможе всім країнам-учасникам вийти на стабільне економічне зростання, посісти належне місце у світі, а їхнім народам забезпечить гідне життя”.

Загалом на саміті розглядатиметься близько 70 питань, більшість з яких, як повідомили у прес-центрі виконкому СНД, стосуються економічної співпраці і безпеки в рамках Співдружності. Найбільшу увагу привертає заплановане на п’ятницю підписання угоди про створення Єдиного економічного простору Білорусі, Казахстану, Росії та України. Того ж дня у зустрічі президентів, за попередніми даними, візьмуть участь 9 з 12 глав країн-членів СНД.

З різних причин на саміт не прибудуть президенти Азербайджану, Туркменистану та Узбекистану.
XS
SM
MD
LG