Доступність посилання

ТОП новини

Скандал на Чорноморському флоті Росії.


Володимир Притула Скандал на Чорноморському флоті Росії.

Севастополь, 23 вересня 2003 - На Чорноморському флоті Росії надзвичайна подія і скандал водночас. Севастопольська преса повідомила, що боєготовність 400-го дивізіону протичовнових кораблів, який дислокується у Севастополі, підірвали кілька неповнолітніх повій. Через масове зараження російських моряків СНІДом і венеричними хворобами, у дивізіоні оголошений карантин, а прокуратура Чорноморського флоту Росії порушила кримінальну справу і веде розслідування.

Вересневе число севастопольського видання „Дзвін Севастополя” першим повідомило про те, що 72 військовослужбовці 400-го дивізіону протичовнових кораблів Чорноморського флоту Росії, який дислокується у Севастополі, у серпні заразилися венеричними хворобами і 29 з них – СНІДом. Газета пише, що найбільшого поширення хвороба набула в екіпажах протичовнових кораблів „Суздалєц” та МПК-49. Всі інфіковані матроси ізольовані і перебувають у шпиталі Чорноморського флоту, у дивізіоні запроваджений карантин, до охорони залучені морські піхотинці. Для розслідування цієї надзвичайної події з Москви прибула комісія.

„Дзвін Севастополя” також пише, що причиною пошесті венеричних хвороб стала відсутність організації служби і порядку в дивізіоні та на кораблях, коли на військові об’єкти безперешкодно проводилися повії. Джерела у штабі Чорноморського флоту Росії повідомили, що за цим фактом проводить розслідування військова прокуратура флоту. Проте представники флотського прес-центру від коментарів відмовилися: „Дурниці найодіознішої газети, яка не перший раз уже інкримінує Чорноморському флоту незрозумілі речі, ми не коментуємо. Це все”, - заявив представник російського флоту.

Тим часом відсутність офіційної інформації викликала стурбованість громадськості Севастополя. Каже координатор Громадського комітету „Український Севастополь” Микола Владимирський: „На жаль, ніхто не підтверджує і не спростовує цю інформацію. Російський флот дуже утаємничує всі свої проблеми. Це стосується не тільки цього випадку. Таємними для української влади і громадськості є їхні перевезення, фінансові потоки, їхній бізнес і прибутки. Все це поза українським контролем. І все це викликає нашу стурбованість” , – заявив Микола Владимирський, координатор Громадського комітету „Український Севастополь”.

Тим часом у редакції газети „Дзвін Севастополя” заявили, що їхні джерела серед російських моряків, на які це видання посилається, є досить надійними і журналісти схильні їм довіряти.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG