Доступність посилання

ТОП новини

Терорист на польському телебаченні.


Володимир Павлів Терорист на польському телебаченні.

Варшава, 22 вересня 2003 - У неділю в Польщі сталася надзвичайна подія. О 8-й годині вечора озброєний зловмисник увірвався в приміщення громадського телебачення, захопив одного з охоронців заручником і став вимагати виступу у прямому ефірі.

Найбільш постраждалими у цій історії можна вважати шанувальників спорту, адже терорист-одиночка забарикадувався із захопленим заручником саме у тій студії, де йшла підготовка програми спортивних новин. Спочатку зловмисник вирішив зробити заручниками ще сім осіб, які на той момент перебували у студії, але, зрозумівши, що не зможе контролювати їх усіх, залишився у студії тільки із полоненим охоронцем. Спортивна недільна програма так і не вийшла в ефір. Щоправда, не отримав такої можливості і терорист. Після двох годин переговорів поліції таки вдалося його заарештувати і звільнити дещо переляканого, але неушкодженого охоронця. Говорить працівник прес-служби столичної комендатури поліції Анна Кендзежавська:

“Мужчина, якого затримали уночі на телебаченні, уже пройшов психіатричні консультації в одній зі спеціалізованих варшавських лікарень. Зараз проводяться активні дії зі з”ясування мотивів, якими керувався терорист. Розслідування веде відділення з боротьби з кримінальним терором столичної поліції”.

Терористом виявився 22-річний варшав”янин Адріан М., озброєний газовим пістолетом. За попередніми даними поліції, на момент скоєння так званого “акту терору” він перебував під сильним впливом психотропних засобів. Ні під час тероризування охоронця, ні вже під час допиту у поліції йому так і не вдалося чітко пояснити, для чого саме йому був потрібен прямий ефір на телебаченні. Правоохоронці, а також телевізійники припускають, що молодому чоловікові просто захотілося прославитись на всю країну. Однак спосіб він вибрав для цього не найбільш вдалий, бо за подібний злочин польське законодавство передбачає позбавлення волі терміном до 10 років.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG