Доступність посилання

ТОП новини

Президент фонду “Український вимір” Ярослав Лесюк заявив сьогодні журналістам, що запропоновані зміни до Конституції, які передбачають, що нинішній парламент в 2004 році обиратиме Президента України, а повноваження ВР будуть продовжені до жовтня 2007 року, є “спробою узурпації влади”


-- no author -- Лесюк зазначив, що Верховна Рада має право вносити зміни в Конституцію, проте набути чинності ці зміни можуть лише з обранням наступної Верховної Ради. Керівник фонду зазначив, що нинішній парламент обирався на чотири роки з повноваженнями, чітко визначеними чинною Конституцією України, і серед цих повноважень не передбачене право на обрання Президента парламентом.

Лесюк зазначив, що Верховна Рада має право вносити зміни в Конституцію, проте набути чинності ці зміни можуть лише з обранням наступної Верховної Ради. Керівник фонду зазначив, що нинішній парламент обирався на чотири роки з повноваженнями, чітко визначеними чинною Конституцією України, і серед цих повноважень не передбачене право на обрання Президента парламентом.

“Накрити стіл для нової Верховної Ради чинна ВР може, але сісти за нього, а тим більше їсти-пити – не має права”, – висловився Ярослав Лесюк.
XS
SM
MD
LG