Доступність посилання

ТОП новини

Українська “сутенерка” перед польським судом.


Володимир Павлів Українська “сутенерка” перед польським судом.

Варшава, 24 вересня 2003 - На початку цього тижня у польському місті Жешув розпочався судовий процес у справі так званої “шайки тьоті Тані”. “Тьотя Таня” – це громадянка України, мешканка Львова, 50-літня Тетяна В., котру жешовська прокуратура звинуватила у керуванні злочинною групою, яка займалася продажем українських жінок в публічні доми на сході Польщі.

На лаві підсудних, окрім львів’янки Тетяни В., ще один громадянин України, її зять, Олег Т., а також семеро громадян Польщі. Всіх їх звинувачують у так званій торгівлі живим товаром, тобто у продажі молодих жінок з України у публічні доми на сході Польщі. Тетяна В. спочатку торгувала м’ясом в одній із львівських крамниць. Коли ж від свого польського партнера дізналася, що “товариські агентства”, під вивісками яких у Польщі рекламуються борделі, шукають молодих привабливих дівчат, покинула торгівлю м”ясом і почала шукати кандидаток серед подруг своєї доньки , молодих львів”янок. Новий бізнес розвивався цілком добре і Тетяна В. швидко стала відомою на сході Польщі як “тьотя Таня”, котра торгує молодими гарними українками.

50-літня сутенерка розшукувала кандидаток по всій західній Україні, обіцяла роботу стриптизерш чи дівчаток до товариства закордоном із винагородою в 500 доларів на місяць. Охочих виявилося чимало. Після арешту “тьоті Тані” польська поліція тільки у жешовських “товариських агентствах” віднайшла майже сто дівчат, правда, виявилося, що більшість із них утримували тут силою. Сутенери відібрали їхні паспорти, били і гвалтували, а також змушували до проституції, забираючи собі левову частку заробленого. Що ще творилося із цими тепер уже потерпілими громадянками України, покищо невідомо, оскільки жешувський суд вирішив процес зробити закритим для преси і публіки, як сказав “Свободі” речник жешувської поліції Веслав Дибась ,з огляду на таємницю слідства:

Вєслав Дибась: Йдеться про охорону таємниці, пов’язаної з цим слідством, і тому частково процес є закритим. Тут немає загрози якогось бандитського нападу, а зроблене це для того, щоб якісь оперативні дані з роботи поліції не стали загальновідомими.

Місцеві журналісти висловлюють припущення, що втаємничення процесу може бути спричинене не тільки з огляду на інших учасників цих злочинних дій, а ще й з огляду на імена клієнтів місцевих публічних домів, які можуть виявитися під час допиту свідків і потерпілих. Відомо, що східні воєводства Польщі – це бідні регіони, а “товариські агентства” відвідують переважно люди при грошах. Отже, в даному випадку мова може йти про місцевих політиків чи бізнесменів. Тому багато-хто тут зацікавлений, щоб цей скандал у суспільній свідомості залишився тільки як справа української сутенерки “тьоті Тані” і її жертв, українських проституток.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG