Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні виповнюється 62 роки від початку масових розстрілів у Бабиному Яру у Києві


-- no author -- Керівництво Української держави поклало квіти до Меморіалу жертвам трагедії. У церемонії брали участь Президент України Леонід Кучма, Голова Верховної Ради Володимир Литвин, прем`єр-міністр Віктор Янукович, Київський міський голова Олександр Омельченко.

Керівництво Української держави поклало квіти до Меморіалу жертвам трагедії. У церемонії брали участь Президент України Леонід Кучма, Голова Верховної Ради Володимир Литвин, прем`єр-міністр Віктор Янукович, Київський міський голова Олександр Омельченко.

29-го вересня 1941 року німецько-фашистські загарбники почали масові розстріли у Бабиному Яру в Києві. З кінця вересня до початку жовтня 1941 року фашисти розстріляли понад 30 тисяч євреїв ,жителів столиці.

Карателі розстрілювали не лише киян, а також десятки тисяч євреїв-біженців із західних областей України, з Польщі та Німеччини, що опинилися на початку війни у Києві. Пізніше сюди привозили на смерть євреїв-військовополонених з фільтраційних концтаборів.

103 тижні щовівторка та щоп''ятниці гітлерівці привозили до Бабиного Яру на розстріли людей різних національностей. Бабин Яр як місце масових страт проіснував рівно два роки: від 29 вересня 1941 року по 29 вересня 1943 року. Кількість жертв , представників різних національностей , перевищує 150 тисяч осіб (УНІАН).
XS
SM
MD
LG