Доступність посилання

ТОП новини

Надходять суперечливі повідомлення про початок суду в Іраку над двома українськими громадянами, яких обвинувачують у контрабанді іракського дизельного палива


-- no author -- Двох українських громадян звинувачують у тому, що вони, порушуючи іракські закони, намагалися вивезти контрабандою з Іраку 3400 тонн дизельного пального на судні, яке йшло під панамським прапором.

Про початок процесу повідомляє Французьке агенство новин АФП.

За його даниим, процес, який почався сьогодні – є першим випробуванням створеної за підтримки Сполучених Штатів нової правової системи Іраку. На першому засіданні перед судом постав капітан судна і його перший помічник.

Агенство Ройтерс, однак, повідомляє про перенесення дати засідання суду на 6-те жовтня. Таку ж інформацію – сьогодні в інтерв’ю Радіо Свобода – надала по телефону дружина капітана судна.

Двох українських громадян звинувачують у тому, що вони, порушуючи іракські закони, намагалися вивезти контрабандою з Іраку 3400 тонн дизельного пального на судні, яке йшло під панамським прапором.

Полковник Майк Джозеф Келлі – представник Тимчасового управління Юстиції– повідомив, що ці два українські громадяни були захоплені минулого місяця силами коаліції у територіальних водах Іраку.

Раніше українці постали перед іракським суддею. Їхні акдвокати теж громадяни Іраку, однак нинішні слухання проходять у штабі Тимчасового управління Юстиції.

Полковник Келлі пояснює це міркуваннями безпеки. Повідомлення АФП не підтверджене незалежними джерелами.

Решта команди судна – 21 чоловік - більшість яких теж українці – була спочатку випущена з-під арешту, а потім знову заарештована і перебуває під якорем у південному порту Умм Гаср.

Підсудним загрожує довічне ув’язнення.
XS
SM
MD
LG