Доступність посилання

ТОП новини

Посол США Джон Гербст сьогодні узяв участь у офіційному заході Програми колективного зменшення загрози – ліквідації останнього з дванадцяти бомбардувальників Ту-22М3 на Полтавському військовому летовищі


-- no author -- За цією Програмою, розпочатою в липні 2002 року, передбачається ліквідація принаймі 55 бомбардувальників відповідно до угод СНВ-1 та про звичайні збройні сили в Європі. Після знищення останнього бомбардувальника у Полтаві роботи з ліквідації бомбардувальників триватимуть до липня 2004 року у Михайленках.

За цією Програмою, розпочатою в липні 2002 року, передбачається ліквідація принаймі 55 бомбардувальників відповідно до угод СНВ-1 та про звичайні збройні сили в Європі. Після знищення останнього бомбардувальника у Полтаві роботи з ліквідації бомбардувальників триватимуть до липня 2004 року у Михайленках.

Управління Програмою ліквідації важких бомбардувальників здійснюється компанією “Рейтеон Текнікл Сервісис”. Фінансується Програма коштами, виділеними Конгресом США у рамках Програми Колективного зменшення загрози. За цією програмою Україні були надані понад 650 мільйонів доларів на ліквідацію стратегічних наступальних озброєнь та інфраструктури, пов’язаної зі зброєю масового враження.
XS
SM
MD
LG