Доступність посилання

ТОП новини

Експерти вважають, що саміт Україна-Європейський Союз, який відбувся цього тижня у Ялті, не підтвердив сподівань України


-- no author -- Керівник групи радників міністра економіки Володимир Грановськи вважає, що відносини України з ЄС, зокрема, щодо членства, надто заполітизовані. На його думку, Україні необхідно концентруватися на вирішенні конкретних економічних завдань, наприклад, домагатися створення зони вільної торгівлі з Євросоюзом, а не говорити відразу про досягнення членства, повідомляють «Українські новини».

Керівник групи радників міністра економіки Володимир Грановськи вважає, що відносини України з ЄС, зокрема, щодо членства, надто заполітизовані. На його думку, Україні необхідно концентруватися на вирішенні конкретних економічних завдань, наприклад, домагатися створення зони вільної торгівлі з Євросоюзом, а не говорити відразу про досягнення членства, повідомляють «Українські новини».

На думку Грановськи, ключовими моментами також залишаються питання якості президентських виборів у 2004-му році і гарантій свободи слова, які можуть поліпшити відносини з ЄС.

На думку президента фонду "Співдружність", доктора політичних наук Сергія Телешуна, Україні необхідно об''єднати питання входження в зону вільної торгівлі з ЄС і одержання доступу до європейських ринку із входженням у культурно-правовий простір Європи, зокрема забезпечити захист прав людини.
XS
SM
MD
LG