Доступність посилання

ТОП новини

Буря в Криму – є жертви.


Володимир Притула Буря в Криму – є жертви.

Симферополь, 10 жовтня 2003 - Кримом 9 жовтня пронісся ураган, в результаті якого у Симферополі щонайменше одна людина загинула і ще кілька отримали поранення. Втім, кількість жертв, як і розміри збитків досі уточнюються.

Учора ввечері аварійні служби Симферополя звернулися до мешканців міста з проханням по можливості не виходити з дому і не виїжджати за межі Симферополя. У місті було оголошене штормове попередження, яке діяло до 10 жовтня включно. Втім, коли ця інформація була доведена до симферопольців, стихія уже захопила місто, як і більшу частину Криму. За повідомленням синоптиків, яких буря, схоже, теж застала зненацька, пориви вітру ввечері у четвер сягали 35 метрів на секунду.

Загалом від стихії постраждали майже півтисячі населених пунктів автономії. Розповідає прем’єр-міністр Криму Сергій Куницин: “В основному це міста: Симферополь, Євпаторія, Саки, Судак.Райони: Симферопольський, Сакський, Кіровський, Первомайський і Роздольненський. Від ударів стихії постраждала інфраструктура міст і районів. Зруйновані дахи адміністративних будівель, дитячих садків, шкіл. До тисячі дерев зламані. В Євпаторії підтоплені приватні будинки на 4-х вулицях, місто упродовж двох годин було повністю знеструмлене. Загалом 387 населених пунктів залишалися без електроенергії. Були відімкнені водоочисні та каналізаційні споруди у низці міст”.

За його словами, у Симферополі загинула одна людина, ще одна отримала важкі поранення. Але за даними місцевих журналістів загиблих двоє, обидва отримали смертельні поранення від падіння дерев у центрі Симферополя, близько десятка травмовані. Втім, кількість жертв і постраждалих, як і загальні обсяги завданої шкоди, ще уточнюються, підраховуються.

Ще ввечері у четвер розпочалася ліквідація наслідків стихійного лиха. Лише над усуненням пошкоджень ліній електропередач, викликаних шквальним вітром, у Криму працюють 152 бригади «Крим-енерго». Крім того, на прохання кримського уряду, Міністерство з питань надзвичайних ситуацій України зобов’язало свій кримський штаб без обмежень виділяти людей на ліквідацію наслідків урагану.

Втім, з регіонів надходять повідомлення, що місцева влада діє не дуже оперативно. Чиновники на місцях, як завжди, просять допомоги з центру. На це Сергій Куницин заявив, що Крим з цією бідою мусить справитися самостійно.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG