Доступність посилання

ТОП новини

Нічна стихія залишила Запорізький регіон без світла.


Леся Кленович Нічна стихія залишила Запорізький регіон без світла.

Запоріжжя, 10 жовтня 2003 - В результаті стихії 106 населених пунктів від’єднані повністю, 35- частково. В обласному центрі пошкоджені 115 трансформаторних підстанцій. Найбільших збитків спричинено приватному сектору.

Навіть нинішнього ранку в Запоріжжі без світла залишались понад 8,5 тисяч будинків. Спеціальна комісія міськвиконкому підсумувала збитки, спричинені ураганом.

Найбільш постраждали Комунарський, Шевченківський та Заводський райони Запоріжжя. До півсотні дерев втратили через шквал усі райони обласного центру, зламані бігборди та решта об”єктів, яку мали велику вітрильну поверхню.

32 пориви у лінійних мережах стали причиною зупинки всього міського електротранспорту. Рух трамваїв №12 та 15, а також тролейбусів 1-го та 15-го маршрутів ще й досі не відновлений.

7 поривів (в основному, у приватному секторі) виявлені і на поверхневих мережах “Запоріжгазу”.

Через пошкодження трансформаторних підстанцій сьогодні не працюють 4 школи та 3 дитсадки.

Зазнали проблем і 3 котельні Запоріжжя.

За словами працівника міського управління з надзвичайних ситуацій Андрія Андрєєва мобілізовані усі сили “Зеленбуду”, “Запоріжелектротрансу”, комунгоспу та МНС.

Готуються акти для отримання грошей на ліквідацію збитків, спричинених стихією. Кошторис нічних втрат з районів області надійде вже незабаром.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG