Доступність посилання

ТОП новини

Голова Ради Міністрів Криму Сергій Куницин заявив про можливість затоплення української коси Тузли і території Таманського півострова Росії у зв’язку з будівництвом дамби в Керченській протоці. Про це він заявив журналістам у Симферополі


-- no author -- Як повідомив кореспондент радіо “Свобода”, науковці Керченського Південного Інституту морського рибного господарства та океанографії вважають спорудження росіянами дамби у Керченській протоці грубим втручанням у екосистему регіону. Про це йдеться у заяві дослідників.

За словами Куницина, він одержав висновки фахівців проектних керченських інститутів, у яких мовиться про небезпеку затоплення острова.

Як повідомив кореспондент радіо “Свобода”, науковці Керченського Південного Інституту морського рибного господарства та океанографії вважають спорудження росіянами дамби у Керченській протоці грубим втручанням у екосистему регіону. Про це йдеться у заяві дослідників.

Вчені вважають, що спорудження дамби призведе до зміни водообміну і циркуляції води в Керченській протоці, до посилення розмиття Кримського узбережжя в районі Керчі. Будівельні роботи також можуть серйозно позначитися на міграції і нересті промислових видів риб, що завдасть шкоди рибальству у цій зоні.

Південний науково-дослідний інститут морського рибного господарства та океанографії є єдиним науковим закладом в Україні, який проводить багатопланові наукові дослідження в галузі морського рибного господарства і промислової океанографії.
XS
SM
MD
LG