Доступність посилання

ТОП новини

Генеральний секретар ООН закликає світову спільноту допомогти Іраку


-- no author -- За оцінками Світового банку, упродовж найближчих 4 років Ірак потребуватиме щонайменше 56 мільярдів доларів. Сполучені Штати вже пообіцяли надати 20 мільярдів.

Коффі Аннан вважає, що суперечка між Америкою та її критиками може лише посилити страждання іракського народу. На міжнародній конференції держав донорів, яка розпочалася сьогодні в Мадриді, генеральний секретар ООН, зокрема, заявив:

"Хоча страшна доба (часів Саддама) закінчилася, іракці й далі потерпають від високого рівня злочинності і бідності. Але вони сподіваються на краще майбутнє і готові відновити провідну роль своєї держави. Для цього їм потрібна допомога світової спільноти."

За оцінками Світового банку, упродовж найближчих 4 років Ірак потребуватиме щонайменше 56 мільярдів доларів. Сполучені Штати вже пообіцяли надати 20 мільярдів.

Cьогодні ж британське неурядове агентство допомоги звинуватило британських та американських представників в Іраку у приховуванні 4 мільярдів доларів, які були скеровані на відбудову країни. Вони відкидають причетність до зловживань.
XS
SM
MD
LG