Доступність посилання

ТОП новини

Президент України Леонід Кучма звільнив Святослава Піскуна від обов''язків генерального прокурора.


Марина Пирожук Президент України Леонід Кучма звільнив Святослава Піскуна від обов''язків генерального прокурора.

Київ, 29 жовтня 2003 року.

Сьогодні Координаційний комітет у боротьбі з організованою злочинністю і корупцією при Президенті Україні запропонував президенту звільнити з посади Генерального прокурора Святослава Піскуна.

Як повідомила голова комітету Ольга Колінко, таке рішення було ухвалене тому, що Генпрокуратура допустилася серйозних порушень вимог чинного законодавства. Серед причин, які спонукали комітет рекомендували звільнити С.Піскуна, пані Колінко також назвала те, що Генпрокурор вдався до надмірної політизації органу в цілому і до створення власного політичного іміджу, а також допустив порушення, що завдають шкоди авторитету прокуратури держави.

Увечері таки з’явився президентський указ про звільнення С.Піскуна з посади Генпрокурора. Говорить Святослав Піскун.

Святослав Піскун

Перше. Ви знаєте, що Генерального прокурора звільняють за щось, а не просто. Я не думаю, що Леонід Данилович може підписати цей указ, не поспілкувавшись зі мною, не розібравшись в ситуації. Я не знаю. Я говорив з президентом, ні про які укази мова поки що не йшла.

Справа в тому, що на сьогоднішній день не стояло питання про моє звільнення з посади. З Президентом України в мене розмови не було на цю тему. Те, що сьогодні там прийняв рішення Координаційний комітет, ... Я говорив з багатьма членами Координаційного комітету - їх не було на цьому засіданні. Тому треба розбиратися. А потім ті звинувачення, які там комітет висловив, то хоча б мене запросили для того, щоб я щось пояснив з цього питання – також без мене.

Марина Пирожук

Пане Піскун, в рішенні Координаційного комітету у боротьбі з організованою злочинністю та корупцією та й, зрештою, в самому указі президента про Ваше звільнення Вас звинувачують в надмірній політизації Генпрокуратури. Чи згодні Ви з таким формулюванням? Чи не вважаєте Ви в цьому зв’язку, що за Вашим звільненням лежить політичне підґрунтя?

Святослав Піскун

Я не думаю. Я думаю, що це політичні амбіції окремих політиків. Вони, напевне, не співпадають з думкою президента держави. Президент знає, що ми багато робимо для держави, для правопорядку, для законності в державі, тому нормально оцінює нашу роботу. Можна сказати про кого-завгодно і що-завгодно, але ж Ви бачите, що можна спростувати, а можна й до суду звертатися. Є юридичні і правові норми вирішення любого питання.

Ольга Михайлівна висловила свою думку. Вона сьогодні провела комітет, як сказали мені, оприлюднила якісь там матеріали.

Марина Пирожук

Ви ознайомлені з цими матеріалами?

Святослав Піскун

Ні. Хто ж мене ознайомив? Я ж Вам розповідаю, що не ознайомили. Так що будемо думати. Великої проблеми я не бачу. Я думаю, що все з’ясується, і все буде нормально.

Справа в тому, що частина цих матеріалів, які потрапили мені на очі, не до кінця перевірені, там є співпадіння з тими, що є насправді.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG