Доступність посилання

ТОП новини

За попередніми підсумками парламентських виборів у Грузії, на першому місці блок Едуарда Шеварнадзе “За нову Грузію” – понад 24% голосів. На другому місці – опозиційний блок “Національний рух”, який набрав понад 23%, на третьому – Лейбористська партія – 16 % голосів, і на четвертому – опозиційний блок “Бурджанадзе-Демократи” – 9,5% голосів


-- no author -- Опозиція заявляє про численні порушення. Нана Надірадзе з Національного опозиційного руху Демократичний фронт заявила журналістам у Тбілісі: "Уряд робить все для того, щоб остаточні результати виглядали вищими, і таким чином хочуть створити таку ситуацію в парламенті, щоб ми (опозиція) були там присутні, однак лише як меншість".

Опозиція заявляє про численні порушення.

Нана Надірадзе з Національного опозиційного руху Демократичний фронт заявила журналістам у Тбілісі: "Уряд робить все для того, щоб остаточні результати виглядали вищими, і таким чином хочуть створити таку ситуацію в парламенті, щоб ми (опозиція) були там присутні, однак лише як меншість".

Центрвиборчком визнав недійсними результати голосування на 17-ти дільницях.

Коментуючи перебіг виборів, президент Грузії Едуард Шеварнадзе сказав: “У цих виборах позитивне те, що вони відбулися за умов справжньої відкритості, контролю з боку громадськості і активної участі мас-медіа. Саме засоби масової інформації зробили ці вибори успішними”.

Водночас голова комісії спостерігачів СНД Юрій Яров заявив: “Ми відзначили, що деякі прізвища не були включені до бюлетенів. Також у день виборів у Тбілісі Центральна виборча комісія вирішила продовжити голосування на одну годину, і на чотири години – у Кутаісі.”
XS
SM
MD
LG