Доступність посилання

ТОП новини

Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко пов’язує перспективи створення Єдиного економічного простору з Росією, Казахстаном і Білоруссю з врегулюванням ситуації довкола острова Тузли


-- no author -- Після переговорів в Астані з главою МЗС Казахстану Касімжомартом Токаєвим, український міністр заявив журналістам: “Довіра була порушена тим, що несподівано для нас протягом доволі довгого часу йшло будівництво, яке важко пояснити логічно, на це спорудження були виділені кошти, які навряд чи можна знайти у регіональному бюджеті.

Після переговорів в Астані з главою МЗС Казахстану Касімжомартом Токаєвим, український міністр заявив журналістам: “Довіра була порушена тим, що несподівано для нас протягом доволі довгого часу йшло будівництво, яке важко пояснити логічно, на це спорудження були виділені кошти, які навряд чи можна знайти у регіональному бюджеті.

Якщо питання навколо Тузли не буде врегульоване, виникає абсолютно інша ситуація. Неможливо жити відразу у двох вимірах: між співпрацею в економіці й серйозними розбіжностями у політичних питаннях”.

Завтра у Києві відбудеться черговий раунд переговорів на рівні заступників міністрів закордонних справ України і Росії щодо статусу Азовсько-Керченської акваторії.

Україна заявляє про незмінність своєї позиції, що острів Тузла є невід''ємною частиною території України. Азовське море може мати статус внутрішніх вод України і Росії лише за умови розмежування лінією державного кордону по поверхні, а не по дну, як пропонує Росія.
XS
SM
MD
LG