Доступність посилання

ТОП новини

Резонансне убивство кримськотатарської родини у Криму.


Володимир Притула Резонансне убивство кримськотатарської родини у Криму.

Симферополь, 04 листопад 2003 - У Криму в ніч на 3 листопада стався кривавий злочин. У селі Єленовка Білогірського району у власному помешканні знайшли тіла 6 членів родини Куртсеїтових – подружжя, їхніх трьох малолітніх дітей і ще одного родича. Усі вбиті з однієї вогнепальної зброї. Злочин викликав значний резонанс серед населення півострова. До Криму терміново прибули дві посилені слідчі групи Міністерства внутрішніх справ України, які очолює заступник міністра Петро Опанасенко.

По обіді у понеділок, коли стало відомо про цей резонансний злочин, майже всі керівники правоохоронних структур автономії виїхали на місце трагедії. Уже другу добу там працюють посилені київськими фахівцями слідчі групи. Як повідомив на прес-конференції у Симферополі начальник кримінальної міліції Криму Микола Пихтін, поки що правоохоронцям відомо, що вбивця чи вбивці стріляли з однієї зброї калібром 5,6 міліметра. У кожного вбитого було випущено від 1 до 5 куль, в основному цілилися у голову, загалом знайдено 26 гільз. Замок і двері у будинку – цілі, у самому помешканні – слідів обшуку немає, дорогоцінності і цінні речі – на місці, як і автомобіль „Мерседес” у дворі.

Убитий глава сім’ї був власником бару на трасі Симферополь-Євпаторія, але, як вважає міліція, не мав великого достатку. Не мав боргів, не був помічений у зв’язках з кримінальним світом. А тому це убивство правоохоронці вважають вкрай складним випадком. Водночас Микола Пихтін відкинув версію, що це може бути провокація, мета якої - загострення і так непростої міжетнічної ситуації у Східному Криму.

За його словами, зараз кримська міліція переведена на посилений режим служби і проводиться комплекс заходів для оперативного затримання злочинця чи злочинців. Тим часом 1-й заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ремзі Ільясов заявив у інтерв’ю радіо “Свобода”, що представницький орган кримських татар триматиме на контролі розслідування цієї трагедії. З метою запобігання якихось міжетнічних ускладнень керівники Меджлісу тісно та оперативно контактують із правоохоронцями.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG