Доступність посилання

ТОП новини

Настрої війни в Америці.


Юрій Дулерайн Настрої війни в Америці.

Нью-Йорк, 4 листопада 2003 - Нові жертви серед американських солдатів в Іраку посилюють рішучість Сполучених Штатів дотримувати свого курсу. “Америка ніколи не побіжить”, - заявив президент Джордж Буш.

Наступного дня після того, як в Іраку ворожою ракетою був збитий американський гелікоптер і 16 солдатів загинуло, президент Буш виступив у Бірмінгемі, Алабама.

“Вороги в Іраку сподіваються, що Америка побіжить, саме тому вони вбивають невинних цивільних, працівників гуманітарних допомогових організацій, солдатів коаліційних військ”, - сказав президент і запевнив: “Америка ніколи не побіжить. Америка зробить усе необхідне для більшої безпеки нашої країни”... “Ми оплакуємо кожну втрату. Ми вшановуємо кожне ім”я. Ми переживаємо разом з кожною родиною. І ми завжди будемо вдячні, що у справи свободи такі мужні захисники”, - підкреслив Буш. Він говорив про Ірак як про складову частину війни з міжнародним тероризмом, що її веде Америка після подій 11 вересня 2001-го року, коли ісламські терористи здійснили напад на Нью-Йорк і Вашингтон. Буквально за кілька годин після виступу президента в Алабамі Сенат остаточно затвердив додаткові асигнування у новому фінансовому році на стабілізацію і відновлення Іраку та Афганістану у сумі 87,5 мільярда доларів. Попри те, що демократи, опозиційна партія, критикують зовнішню політику Білого дому, вони здебільшого проголосували разом з республіканцями, демонструючи національну єдність. Лише 12 сенаторів голосували проти. Сенатор Том Дашел, лідер демократичної меншості у верхній палаті Конгресу та інші провідні законодавці-демократи у листі до президента Буша заявили, що досягнення успіху в Іраку “вимагає, щоб Сполученні Штати дотримували свого курсу”. Ніби продовжуючи цю думку, сенатор Сюзен Коллінз під час обговорення нових асигнувань сказала :“Нелегко дотримувати курсу, коли наші американські солдати гинуть..., але відступити в Іраку означало б перемогу терористів”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG