Доступність посилання

ТОП новини

Парламентська Асамблея Ради Європи стурбована існуванням цензури в Україні, а також відсутністю прозорості у правовій системі


-- no author -- Про це заявила у Києві на форумі журналістів доповідач по Україні моніторингового комітету ПАРЄ Ханне Северинсен: “Цензура офіційно заборонена, але вона існує. Зараз з’явилася нова цензура темників, коли надсилаються таємні інструкції, яких мають дотримуватися журналісти, що випускають програми. Ми у своїй постанові відзначили, що система темників є прихованою і дуже небезпечною системою цензури”.

Про це заявила у Києві на форумі журналістів доповідач по Україні моніторингового комітету ПАРЄ Ханне Северинсен: “Цензура офіційно заборонена, але вона існує. Зараз з’явилася нова цензура темників, коли надсилаються таємні інструкції, яких мають дотримуватися журналісти, що випускають програми. Ми у своїй постанові відзначили, що система темників є прихованою і дуже небезпечною системою цензури”.

Пані Северинсен закликала українську владу дотримуватись верховенства права і відмовитися від поширення у ЗМІ інструкцій із висвітлення подій - темників.
XS
SM
MD
LG