Доступність посилання

ТОП новини

Мiнiстр оборони Російської Федерації Сергiй Iванов назвав неправомірним встановлення Україною прикордонних стовпiв на острові Тузлі у Керченськiй протоцi


-- no author -- Як він заявив журналістам у Єревані, без позначення кордону по сушi одностороннє встановлення Україною прикордонних стовпiв на Тузлi незаконне.

Як він заявив журналістам у Єревані, без позначення кордону по сушi одностороннє встановлення Україною прикордонних стовпiв на Тузлi незаконне.

Речник Міністерства закордонних справ України Маркіян Лубківський так прокоментував на брифінгу заяву російського високопосадовця: “Не потрібно підміняти поняття. Зведення прикордонних стовпів було відповіддю на односторонні дії Росії, пов’язані з побудовою дамби. Кожна держава, яка відстоює свою територіальну цілісність і свій суверенітет діяла б абсолютно таким самим чином, як і діяла Україна. Були виставлені і прикордонники, були зведені і стовпи. Якщо ці дії називати незаконними, то як можна називати дії Росії із спорудженням дамби?”

У вересні Росія почала будувати греблю від Таманського півострова до української коси Тузли, пояснюючи це екологічними проблемами. Зараз будівництво призупинене, а українсько-російські переговори щодо розмежування Азовсько-Керченської акваторії тривають.
XS
SM
MD
LG