Доступність посилання

ТОП новини

Новий звіт Управління ООН із координації гуманітарних питань стверджує, що пліт безпеки, який Ізраїль будує на межі з Західними берегом Йордану, призведе до тяжких гуманітарних наслідків для близько 675 тисяч палестинців


-- no author -- Прем’єр-міністр Ізраїлю Арієль Шарон знову захищав сьогодні будівництво плоту: «Він стане одним із засобів, що утруднить палестинським терористам коїти їхні злочини в Єрусалимі чи в центрі країни. (Саме) це є його мета, а не (щоби встановити) політичний кордон».

Прем’єр-міністр Ізраїлю Арієль Шарон знову захищав сьогодні будівництво плоту: «Він стане одним із засобів, що утруднить палестинським терористам коїти їхні злочини в Єрусалимі чи в центрі країни. (Саме) це є його мета, а не (щоби встановити) політичний кордон».

Звіт ООН звертає увагу, що більша частина плоту не йде «зеленою лінією», що розмежовує Ізраїль та Західний берег, а глибоко врізається в палестинські терени. Внаслідок цього приблизно 275 тисяч палестинців опиняться замкнені в анклавах між плотом і власне Ізраїлем. Іще понад 400 тисяч палестинців муситимуть перетинати пліт щодня шляхом до своєї землі, праці чи служби.

Минулого місяця Генеральна асамблея ООН більшістю голосів закликала Ізраїль зупинити будівництво плоту. Ізраїль, проте, заявляє, що докінчить його.
XS
SM
MD
LG