Доступність посилання

ТОП новини

На розгляд конгресу США внесений проект резолюції щодо будівництва Росією дамби у Керченській протоці. Про це повідомив журналістам у Києві перший заступник голови парламентського комітету з питань євроінтеграції Олександр Зарубінський. Проект резолюції подав співголова групи сприяння Україні у палаті представників Конгресу США Курт Велдон


-- no author -- У проекті документа мовиться, що збереження суверенної України у межах нинішніх міжнародно визнаних кордонів повністю відповідає національним інтересам Сполучених Штатів. “Така незалежність і суверенітет, - йдеться далі, - не повинні ставитись під сумнів. Росія повинна утриматись від будь-яких дій, які можуть порушувати територіальну цілісність та кордони України.”

У проекті документа мовиться, що збереження суверенної України у межах нинішніх міжнародно визнаних кордонів повністю відповідає національним інтересам Сполучених Штатів. “Така незалежність і суверенітет, - йдеться далі, - не повинні ставитись під сумнів. Росія повинна утриматись від будь-яких дій, які можуть порушувати територіальну цілісність та кордони України.”

Проект резолюції зазначає: “Стабільна і демократична Україна, яка інтегрується до євроатлантичних структур, є важливим елементом європейської безпеки, і США повинні підтримувати набуття Україною членства у НАТО”.
XS
SM
MD
LG