Доступність посилання

ТОП новини

Правозахисна організація «Міжнародна амністія» привітала рішення британського суду не видавати Росії Ахмеда Закаєва, представника президента Чечні Аслана Масхадова. Як наголошено в заяві правозахисників, у російській в’язниці Закаєв опинився б у вкрай небезпечному становищі, бо катування в’язнів у Росії є значно поширене


-- no author -- Натомість Росія різко скритикувала відмову суду видати Закаєва. У заяві міністерства закордонних справ Росії стверджується, що це рішення зашкодить двостороннім узаєминам, як також усесвітній боротьбі проти тероризму. Росія, мовиться далі в заяві, не полишить намагань домогтися видачі Закаєва, що його названо «терористом». Росія висуває Закаєву 13 звинувачень, серед того в убивстві, викраденні й замовленні вбивства.

Натомість Росія різко скритикувала відмову суду видати Закаєва. У заяві міністерства закордонних справ Росії стверджується, що це рішення зашкодить двостороннім узаєминам, як також усесвітній боротьбі проти тероризму. Росія, мовиться далі в заяві, не полишить намагань домогтися видачі Закаєва, що його названо «терористом». Росія висуває Закаєву 13 звинувачень, серед того в убивстві, викраденні й замовленні вбивства.

Раніше в четвер суд у Великій Британії відкинув запит Росії про видачу Ахмеда Закаєва. На думку судді Тимоті Воркмана, є «істотна небезпека», що Закаєв у разі повернення до Росії зазнав би тортур.
XS
SM
MD
LG