Доступність посилання

ТОП новини

Російська влада скритикувала спікера Європейського парламенту Пата Кокса й міністра закордонних справ Данії Пера Стіґа Меллера за їхні критичні зауваження про дії Росії в Чечні


-- no author -- Пат Кокс говорив про те, що Європейський союз проґавив можливість висловити стурбованість становищем із правами людини в Росії та її війною в Чечні на нещодавньому саміті ЄС і Росії в Римі. Один чільний російський дипломат, що не забажав називатися, заявив агентству ІТАР-Тасс: «Коксові слід би взятися за проблеми антисемітизму, що квітне в низці країн Європи, а не пхатися до проблем, у яких він аж ніяк не знається чи не хоче знатися».

Пат Кокс говорив про те, що Європейський союз проґавив можливість висловити стурбованість становищем із правами людини в Росії та її війною в Чечні на нещодавньому саміті ЄС і Росії в Римі. Один чільний російський дипломат, що не забажав називатися, заявив агентству ІТАР-Тасс: «Коксові слід би взятися за проблеми антисемітизму, що квітне в низці країн Європи, а не пхатися до проблем, у яких він аж ніяк не знається чи не хоче знатися».

Пер Стіґ Меллер критикував Росію за її ставлення до цивільних осіб у Чечні, а також прем’єр-міністра Італії Сільвіо Берлюсконі, що головує нині в ЄС, за його некритичну позицію на переговорах із президентом Росії Владіміром Путіним. Із приводу слів Меллера МЗС Росії в заяві зазначає, що Данії варто би послідовніше боротися з міжнародним тероризмом.
XS
SM
MD
LG