Доступність посилання

ТОП новини

“Тиждень регіонів”. 1. У місті Зоринську на Луганщині в будинках гірників немає тепла... 2. Робітники одного з найбільших заводів Харкова “Серп і молот” вимагають повернути зароблені гроші. 3. Форуми демократичних сил блоку Віктора Ющенка “НУ” і громадянські форуми, організовані пропрезидентськими силами... Що в них спільного? 4. Особливості львівського телебачення. Картинка з життя напередодні свята зв’язківців, працівників радіо і телебачення.


Володимир Ляшко “Тиждень регіонів”. 1. У місті Зоринську на Луганщині в будинках гірників немає тепла... 2. Робітники одного з найбільших заводів Харкова “Серп і молот” вимагають повернути зароблені гроші. 3. Форуми демократичних сил блоку Віктора Ющенка “НУ” і громадянські форуми, організовані пропрезидентськими силами... Що в них спільного? 4. Особливості львівського телебачення. Картинка з життя напередодні свята зв’язківців, працівників радіо і телебачення.

Київ, 15 листопада 2003 року.

Володимир Ляшко

Говорить радіо “Свобода”!

Програму продовжить радіожурнал “Тиждень регіонів”, дайджест з найкращих і суспільно-важливих матеріалів наших кореспондентів.

З київської студії вас, шановні слухачі, вітають журналіст Володимир Ляшко та звукооператор Сергій Балабанов.

Серед іншого ви почуєте:

- У місті Зоринську на Луганщині в будинках гірників немає тепла...

- Робітники одного з найбільших заводів Харкова “Серп і молот” вимагають повернути зароблені гроші.

- Форуми демократичних сил блоку Віктора Ющенка “НУ” і громадянські форуми, організовані пропрезидентськими силами... Що в них спільного?

- Особливості львівського телебачення. Картинка з життя напередодні свята зв’язківців, працівників радіо і телебачення.

Надворі – глибока осінь. Ось-ось вдарять морози, а в багатьох будинках міста Зоринська на Луганщині і досі немає тепла. Немає в будинках і води. Немає телефонного зв’язку.

Жителі міста, переважно безробітні, вдалися нещодавно до безпрецедентного кроку: відправили прохання до низки іноземних посольств в Києві про надання їм політичного притулку...

І ось Зоринці знову порушують питання про неможливість проживання в цьому місті-привиді.

Тему продовжить Василь Соколенко.

Василь Соколенко

З ініціативи голови незалежної профспілки Никанор-Нова М.Козіберда до дипломатів 22 посольств ще у травні були надіслані листи-звернення. Їх текст зоринці схвалили на громадських слуханнях, де були розглянуті “грубі порушення конституційних прав та міжнародно-правових стандартів представниками держави”.

На ці звернення відгукнули дипломати ПАР, Німеччини, Чехії, Норвегії та інших країн. Всі вони висловлювали співчуття, але зазначали, що надати політичний притулок не можуть.

Правда, як пізніше зізнався Микола Козіберда, головною метою його звернення було привернути увагу громадськості до порушення прав людини у місті. І, справді, влада відреагувала на злиденний стан зоринців і намагалася полегшити їхнє становище: був відремонтований водогін, були спроби налагодити телефонний зв’язок. Але минуло півроку, настали холоди, і зоринці знову заявляють про те, що потерпають від тих самих бід, про які вони заявили у травні.

Ось що з цього приводу говорить Микола Козіберда.

Микола Козіберда

Скоро вже буде грудень місяць, минув і жовтень місяць. В домах № 3, № 8, № 10 ведуться ремонтні роботи. Там немає зовсім води – вона повністю відрізана від будинку. В таких умовах неможливо проживати, мешкати, забезпечувати сім’ю.

Також немає телефонізації. Те, що влада звітує перед суспільством, що місто вже телефонізоване. А як воно може бути телефонізоване, коли в місті встановлена мережа радіотелефонного зв’язку, яка працює всього на 15 телефонних трубок, які діють лише на базовому підприємстві? А що стосується людей, установ, то там телефонізації немає. Тому мешканці міста сьогодні не мають можливості викликати швидку допомогу, зателефонувати до пожежної охорони, до міліції.

Василь Соколенко

У Зоринську, де, за підсумками останнього перепису населення, нараховується 9 600 осіб, насправді залишилося в два рази менше. Дехто переселився до приватних будинків, до родичів, інші ж виїхали до Росії на заробітки.

У міськвиконкомі ніхто немає уявлення, скільки ж зараз насправді людей проживає у місті. Тільки у мікрорайоні 40 років перемоги з 1 400 квартир 700 на сьогодні залишається порожніми. У них вибиті вікна, двері, викрадено все, що тільки можна було винести.

Інвестори, які прийшли на шахту “Никанор-Нова”, намагаються врятувати Зоринськ. А незалежна профспілка гірників у своїх листах до Президента України пише, що шахтарське поселення та його околиці залишилися без собак, яких поїли безробітні мешканці.

Володимир Ляшко

Тим часом в Харкові триває безстрокова акція працівників заводу “Серп і молот”. Вони вимагають повернути 10-мільйонний борг з зарплати, який накопичився за 7 років.

Розповідає Вікторія Маренич.

Вікторія Маренич

У серпні цього року працівники колись найпотужного заводу “Серп і молот” вже вдавалися до пікетування міської влади. Проте тоді ця акція тривала лише один день і закінчилася обіцянками місцевої влади якнайскоріше провести процедуру санації підприємства, щоб зберегти і колектив, і напрямок роботи заводу - виготовлення моторів для вітчизняного сільгоспмашинобудування.

За три місяці нічого в цій ситуації не змінилося. Працівники знову вимагають виплати заборгованості заробітної плати за 7 років, що складає вже 10 мільйонів гривень.

Коментуючи ці події, перший заступник губернатора Харківської області заявив, що рішення про подальшу долю “Серпа і молота” може прийняти лише господарський суд. Пікетуючі звинувачують у всьому директора заводу О.Юдакова.

Сам О.Юдаков вважає, що ці акції протесту працівників його заводу лише заважають, оскільки, якщо тільки з’явиться закон санації підприємства, то з’являться і гроші.

Олександр Юдаков

Після прийняття судом рішення про затвердження плану санації, відразу знімається ця напруга як з виплатою заробітної плати, так і всі інші. Буде план санації – відразу готові виплачувати гроші.

Вікторія Маренич

Працівники заводу в слова директора не вірять, як і не вірять владі, яка не може вирішити їхні питання.

Голова Федерації роботодавців Харківщини Л.Рубаненко вбачає в цих діях працівників “Серпа і молота” кимсь добре сплановану політичну акцію.

Леонід Рубаненко

Мені шкода тих людей, яких використовують. Їх виштовхують на вулицю, підпалюють пристрастями, ними керують ті люди, які їм потрібні для політичної ваги, готуючись до виборів.

Вікторія Маренич

Проте працівники “Серпа і молота” налаштовані стояти на площі щодня, поки не виплатять їм гроші. До цієї акції вони планують залучити і народних депутатів, представників КПУ.

Володимир Ляшко

У контексті подій у Зоринську і Харкові та повідомлень про інші негаразди в економіці і зростання цін на продукти харчування привертають увагу останні заяви лідерів деяких партій і блоків.

Так на прес-конференції в агенції УНІАН лідери партії “Яблуко” Михайло Бродський та Віктор Чайка наголосили, що “бандитська приватизація, яка відбулася в період правління нинішнього режиму, обов’язково має бути переглянута в суді”.

Лідери партії переконані, що треба провести реприватизацію та націоналізацію великих підприємств, що збільшить ВВП у 2-3 рази, і, відповідно, у 2-3 рази зростуть і пенсії.

На думку лідера блоку “Яблуко” М.Бродського, треба обов’язково зменшувати податок на додану вартість і запроваджувати велику ренту на видобуток нафти, газу і руди.

Інший політичний лідер, Ю.Тимошенко, під час спілкування з відвідувачами її Інтернет-сайту висловила думку, що національна акціонерна компанія “Нафтогаз України” недоплачує в державний бюджет колосальні кошти.

Для цієї кампанії (цитую за публікацією “Вєчєрніх вєстєй” за 7 листопада цього року) “щорічно має складатися баланс діяльності і бюджет. Усі витрати і доходи мають ретельно підраховуватися, а дивіденди перераховуватися у держбюджет. Жодного разу цього не було зроблено. Бюджет міг би додатково одержати понад 20 мільярдів гривень, а це – третина його доходної частини.”

Але тоді б припинив існування тіньовий сектор, що паразитує на державній власності, і припинилося надходження надзвичайно великих тіньових доходів.

“Повний абсурд, - продовжує Ю.Тимошенко, - що вся держвласність через приватизацію має бути швидко і на будь-яких умовах передана “ефективному власнику”. “За будь-якої форми власності може бути концептуальне управління,” – переконана Ю.Тимошенко.

У критичному хорі опонентів нинішньої влади міцнішає і голос українських соціалістів на чолі з О.О.Морозом. Це єдина із соціалістичних чи соціал-демократичних партій представлених в українському парламенті, котра прийнята до консультативних членів Соціалістичного інтернаціоналу, який об’єднує 175 провідних соціалістичних, соціал-демократичних і робітничих партій світу.

До організації, зокрема, входять правлячі партії найрозвиненіших країн світу: лейбористська партія Британії на чолі з прем’єр-міністром країни Тоні Блером, соціал-демократична партія Німеччини на чолі з канцлером ФРН Г. Шредером.

На 22 з’їзді Соцінтерну наприкінці цього року в члени цієї організації прийнято СДПУ на чолі з Юрієм Буздуганом. Однак вона в парламенті України не представлена.

О.Мороз вважає, що тепер і лідери партії і сама Соцпартія, отримавши статус Соцінтерну, стає набагато впливовішою політичною силою в Україні. “З цим фактом змушені рахуватися і влада, і представники політичної еліти,” – впевнений О.Мороз.

Додам, що робота 22 конгресу Соцінтерну в бразильському місті Сан-Пауло, як і його рішення, українськими ЗМІ висвітлювалися вкрай скупо.

У Черкасах розпочалася акція збору підписів на підтримку всенародного обрання Президента України, а не ВР, як це пропонується у змінах до Конституції, ініційованих нинішнім Президентом Л.Кучмою.

Збір підписів проводять прихильники блоку В.Ющенка “НУ”.

Розповідає Тетяна Чорномаз.

Тетяна Чорномаз

Суботнього ранку 8-го листопада на площі перед Черкаським драмтеатром було людно. Над яскравим жовтогарячого кольору наметом майоріли прапорі: державний та блоку “НУ”. Черкащанам, що підходили до намету, молодь пропонувала поставити свій підпис у підписному листі. А ще можна було взяти свіжі газети без цензури, листівки чи прапорці із символікою блоку В.Ющенка.

Розповідає черкаський керівник акції “Україні – народного Президента” Михайло Вакуленко.

Михайло Вакуленко

В суботу 8 листопада в Черкасах розпочалася акція “Україні – народного Президента”. Ми збираємо підписи під єдиним запитанням: “Чи погоджуєтеся ви, щоб народ обирав Президента України, а не 300 депутатів ВР?” Починаючи з Черкас, продовжимо в усіх містах і районах області збирати підписи. Акція буде тривати півроку. За цей період ми будемо збирати підписи в усіх населених пунктах Черкаської області.

Тетяна Чорномаз

Скажіть, будь ласка, як йде збір підписів сьогодні?

Михайло Вакуленко

Збір йде дуже активно. Практично немає таких людей, які не підтримували б прагнення, до речі, конституційне прагнення, обирати народом Президента України. Підписують 7 осіб із 10, які підходять до нашого намету.

Тетяна Чорномаз

Поки ми розмовляли з паном Михайлом, до намету підходили все нові й нові люди. З деякими вдалося поспілкуватися.

Леонід, 35 років

Мені важко сказати, щось більш визначене, тому що політика – це все ж таки гра у великі карти. Але хотілося, щоб народ хоча б трішки мав право голосу хоча б для того, щоб обирати Президента.

Тетяна Чорномаз

Дві жінки поважного віку не назвалися.

Жінка 1

Не хочу нічого казати. Господи! Вони мене образили: води не дали, все повідрізали. Нічого ви не знаєте, як нас ображають. А чому ви нічого не знаєте? Кажу-кажу, бігаю-бігаю...

Жінка 2

Нехай Кучму знімуть. Коли його знімуть, отих олігархів, отих “медведчуків”, “кравчуків”, Марчука? Коли Лазаренка притягнуть сюди з грошима, щоб оті бідняки не сиділи під тими... , і ви не мерзли?

Тетяна Чорномаз

А чому Вам відрізали воду?

Жінка 1

А за те, що мало плачу. Пенсія в мене мала. Зробили так: пенсію малу дали, ціни підняли, а ти собі як хочеш – ходи пляшки по місту збирай. Я - Ветеран праці. Хіба я на таке заслужила?

Женя, 18 років

Я підписалася за те, щоб владу і парламент в країні обирав народ.

Тетяна Чорномаз

Ви підтримуєте блок В.А.Ющенка?

Женя

Так.

Тетяна Чорномаз

А за що Вам подобається Ющенко?

Женя

З усього нашого парламенту в нього найправдивіше обличчя. Коли він говорить, він не дивиться в написане його колегами, рекламними агентами. Він коли говорить, то звертається до народу, висловлює свої думки щиро.

Тетяна Чорномаз

Ви вірите, що будуть зміни у Вашому майбутньому?

Женя

Так, я вірю. Я в цьому переконалася, тому що В.Ющенко багато чого зробив для освіти, в тому числі і для моєї школи, де я навчаюся.

Тетяна Чорномаз

І справді, так вже збудований світ, що майбутнє - за молоддю.

Володимир Ляшко

Продовжимо тему умов діяльності політичних партій в Україні.

У суботу, 15 листопада, в Луцьку має відбутися зустріч В.Ющенка з жителями обласного центру Волині. Однак влада створює численні перешкоди у проведенні цієї акції. Про це йшлося і на мітингу опозиційних сил, який відбувся в обласному центрі 9-го листопада.

З подробицями Андрій Криштальський.

Андрій Криштальський



Минулий тиждень у місті Луцьку пройшов під знаком акції-протесту, організованою активістами блоку “НУ”. А вчора на Театральному майдані міста відбувся багатолюдний мітинг, під час якого звучали заклики до відставки Президента України Л.Кучми, а також голови Волинської обласної держадміністрації Анатолія Француза.

У своїх виступах організатори мітингу заявили, що їм ніяк не вдається домовитися про приміщення для майбутньої зустрічі мешканців Луцька з лідером блоку Віктором Ющенком. Зокрема, голова обласної організації НРУ Володимир Банада висунув ще ряд інших звинувачень на адресу влади.

Володимир Банада

Сьогодні маніпулюють: буде приміщення – не буде приміщення. В будь-якому випадку форум на Волині пройде. І посадники, тимчасовики, “кучми” на чолі з героєм Французом і його компанією “тимчасовиків” не здатні нам перешкодити. Хоча вони теж розуміють, що їм теж потрібно щось робити.

Сьогодні компанія Француза, як картковий будинок, починає потихеньку розхитуватися і валитися. Один із заступників поспішно готує валізи для переїзду до Києва. Інша заступниця терміново оформляє групу інвалідності. Ще один нічого не вміє робити, окрім того, що з кабінету телефонним правом керувати місцевими ЗМІ, розповідати їм, кого показувати, а кого не показувати, про кого друкувати, про кого не друкувати.

Андрій Криштальський

Промовці також звернули увагу присутніх на місцеві проблеми, зокрема, на ситуацію у волинській обласній раді. Народний депутат України від м. Луцька Володимир Бондар, зокрема, заявив:

Володимир Бондар

За пропозицією блоку В.Ющенка “НУ” і БЮТ в обласній раді було внесене подання за те, щоб компенсували людям збільшення ціни на хліб. Наші депутати не проголосували за це подання. То хіба ж ми таких депутатів обирали, які не дбають про долю народу, які не дбають про людей? Хіба ми не можемо спитати з тих депутатів, що вони зробили? Вони не проголосували тільки тому, що на цій раді був присутній Герой України Анатолій Француз, який пильно через окуляри дивився за рукою, за кнопкою кожного депутата. І ті, опустивши очі, голосували так, як він хотів.

Андрій Криштальський

Оратори також виступили із закликом до волинських правоохоронців не перешкоджати під час візиту Віктора Ющенка на Волинь, заплановане на 15 листопада.

Володимир Ляшко

Тим часом держадміністрації на місцях ініціюють проведення на місцях громадських форумів , які мають продемонструвати готовність української спільноти до змін у Конституції, пропонованих Президентом України. Відбувся такий форум і у Рівному.

Слово – Валентині Одарченко.

Валентина Одарченко

Як вже повідомлялося, у Рівному форум мав одноголосний успіх. А тим часом, паралельно ініціативу Спілки юристів України підхопили на Хмельниччині: тут також за організацію форуму взялися освітяни. А, відповідно, зали були заповнені представниками бюджетних установ.

Депутати від опозиційних партій безперешкодно потрапили на форум, однак не мали мандатів. Голова хмельницької обласної організації УНП Левко Бірюк розповідає, що на відміну від рівненських організаторів, у Хмельницькому дали можливість висловитися і непроханим гостям, депутатам від опозиції.

Однак до їхніх пропозицій - перенести процес реформування у період після всенародних виборів Президента – ніхто не дослухався, адже вони не мали мандатів.

Левко Бірюк

Я знаю, що делегації завжди обираються на конференціях, а делегатів призначають. “Ти будеш делегатом!” – так же не може бути. А зараз ці пропозиції. Ви бачите, як кожен день змінюються пропозиції: сьогодні давайте парламентом виберемо; давайте перенесемо на сьомий рік; давайте продовжимо 5 років терміну ВР, і разом голосування робити. Зрозуміло, для чого зараз така сильна влада.

Валентина Одарченко

Завідувач кафедри факультету соціальних наук і соціальних технологій Національного університету “Києво-Могилянська Академія” Валентин Королько упродовж останніх тижнів відстежував ситуацію навколо “нашоукраїнських” форумів та регіональних форумів громадськості. Він каже, що нинішня ситуація є поворотною в політичному житті країни.

Валентин Королько

Головне полягає в тому, що блок В.Ющенка зініціював певну систему, певну тактику входження у виборчий процес. Інші політичні сили з тих чи інших міркувань дещо йдуть позаду. Таке маленьке випередження на цьому етапі сприймається ними дуже болісно.

Серед методів певної нейтралізації ініціативи, яка була зроблена, ті або інші дії в тому або іншому регіоні, де буває лідер цієї партії і цього блоку, де проводяться ті або інші чи то з’їзди, чи якісь громадські слухання, то я розцінюю це, як не досить вдале, дещо розпачливе, що межує до певної міри з неочікуваними наслідками цих ініціаторів такого ґатунку протидії.

Зустрічаючись з людьми в регіонах, довідуюся, як це все було зроблено, і як тут спрацював тією чи іншою мірою адмінресурс. Тобто це просто спроба врятувати становище для когось непередбачене.

Валентина Одарченко

Тим часом, як на Тернопільщині організатори без зайвого розголошення готують черговий регіональний форум, на Рівненщині, Тернопільщині і Хмельниччині триває “нашоукраїнська” кампанія збору підписів за всенародні вибори Президента. У кожній із цих областей “нашоукраїнці” сподіваються зібрати щонайменше по 100 000 підписів громадян.

Володимир Ляшко

Упродовж тижня наші кореспонденти зверталися і до теми діяльності ЗМІ . Напередодні професійного свята працівників радіо, телебачення та зв’язку, яке відзначається в неділю, 16 листопада, голова Львівської обласної ради М.Сендак зустрівся з керівниками регіонального телебачення та радіо, а також з власкорами київських видань.

Докладніше про зустріч Галина Терещук.

Галина Терещук

Сьогодні програми львівського обласного державного телебачення, в тому числі культурологічні чи музичні, не виходять в ефірі українських національних телеканалів. Це представники телебачення розцінюють як вказівку ігнорувати Львів. Жодне регіональне телебачення чи радіо, в тому числі і облради, не може отримати ліцензію на частоти навіть тоді, коли вони виграють усі тендери. Тим часом ці частоти Нацрада віддає тим, хто транслює програми російською мовою і подає викривлену інформацію.

Щотижня на львівське обласне телебачення приходять відеокасети, надіслані Адміністрацією Президента. Усі ці програми обов’язково повинні транслюватися в ефірі львівського обласного телебачення як державне замовлення. А це – чорнові відеозйомки подій у Донецьку, де блок “НУ” показаний нацистської організацією, інтерв’ю із головним податківцем області Сергієм Медведчуком та численні програми, у яких фігурують члени СДПУ(О). Усе це Адміністрація Президента називає державним замовленням.

Натомість після виступу на сесії облради 25 вересня лідера опозиції В.Ющенка львівському телебаченню заборонили транслювати засідання сесії. За ефіри, до речі, проплачені кошти.

“Яким сьогодні намагаються представити Львів в Україні?” – з цим запитанням я звернулася до керівника регіонального блоку “НУ”, народного депутата Петра Олійника.

Петро Олійник

Зі Львова сьогодні хочуть зробити такий праворадикальний, а ще гірше, нацистський центр, хочуть показати Львів, як ультранаціоналістичну область.

Галина Терещук

Нині аналітики стверджують, що подібна провокація, яка була організована в понеділок у приміщенні “Відкритого кафе”, яке чомусь мас-медіа назвали “Російською книгарнею”, у Львові повторюватиметься напередодні президентських виборів дедалі частіше. Відзняти влаштований погром дозволили лише телеоператорам УТ-1 та “Інтера”, які миттєво прибули на місце хуліганства. Інших журналісті в приміщення не пустили.

Ось що розповів радіо “Свобода” оператор регіонального телеканалу “Люкс” Роман Боднар.

Роман Боднар

Заходили лише ті люди, які називали себе постійними клієнтами книгарні. Коли ми запитали їх, чи вони нам прокоментують щось, то вони у грубій, дуже цинічній формі почали кричати: “Уходітє вон от сюда!” На наші вимоги зустрітися з керівником – нам не відкривали двері. На наші прохання прокоментувати події – перед нами закривали двері.

Галина Терещук

За словами працівників кафе-книгарні, ніякого погрому у них не було, а просто знімали фільм. Міліція переконує, що працівниця Людмила повідомила їх про напад 4-х невідомих.

Увесь цей випадковий і містичний погром на центральних телеканалах прокоментував народний депутат України від Львівщини, член СДПУ(О) Ігор Шурма, який назвав так званий напад у “Відкритому кафе” “нашизмом у Львові”.

Володимир Ляшко

Складною залишається ситуація з регіональним радіо та телебаченням на Закарпатті. Пов’язано це і з гірською місцевістю, і недостатнім фінансуванням в галузі зв’язку.

З Ужгорода повідомляє Анастасія Осадчук.

Анастасія Осадчук

Загалом Україною забезпеченість населення домашніми телефонами становить понад 47 номерів на 100 сімей, а в Закарпатті на ту ж сотню родин припадає всього понад 29 номерів. Про це повідомив на черговому брифінгу начальник Управління енергетики, транспорту та зв’язку Юрій Попович.

Нині ж все можливе для покращення ситуації обіцяють зробити “Укртелеком”, “Утел” та ще два оператори, які займаються забезпеченням телефонного зв’язку на території області. Ще цього року “Укртелеком” введе цифрові станції ємністю 22 тисячі номерів, а “Утел” на 620 номерів. Обіцяють побудувати ще одну АТС в Ужгороді. Крім телефонів, Закарпаттю створять окрему мережу для регіонального мовлення.

Як зазначив Юрій Попович, начальник Управління енергетики, транспорту та зв’язку закарпатської обласної адміністрації...

Юрій Попович

З цього питання відбулася відповідна переписка з керівництвом “Укртелекому”, з керівництвом Державного комітету зв’язку і інформатизації. Зокрема, оскільки мовлення сьогодні у середньохвильовому діапазоні останніх 2-3 роки призупинене у зв’язку з відсутністю фінансування, а мережа провідного радіомовлення у нас звужена майже в 4 рази, то питання вирішується двома способами.

По-перше, Державний комітет по телебаченню і радіомовленню в особі його голови Чижа підтримує пропозицію адміністрації обласної, висловленої у листі І.М.Різака на його адресу, відносно відновлення мовлення у середньохвильовому діапазоні на території області, як важливої складової частини формування, по-перше, інформаційного простору вітчизняного; а по-друге, вбачають доцільністю у відроджені цього виду мовлення у середньохвильовому діапазоні для охоплення не лише населення Закарпаття, а також місць контактного проживання української діаспори у наших сусідніх країнах, зокрема у країнах так званого єврорегіону.

Анастасія Осадчук

Ще кілька років тому в кожному населеному пункті у кожній хаті була почеплена на стіну так звана “галя”, яка не лише інформувала, але й відігравала роль будильника.

Від закарпатців не рідко можна почути скарги на те, що дозволили так занедбати мережу.

Обласне керівництво обіцяє, що з радіо розбереться. Для цього також розроблена і затверджена губернатором програма, в яку необхідно вкласти 2 мільйони гривень.

Як було зазначено вище, за останніх кілька років мережа мовлення в області звузилася в 4 рази. Тому, за іншими оцінками, обидві зменшені програми обійдуться набагато більшими цифрами: на телебачення потрібно 12 мільйонів гривень, а на радіо – 3 мільйони гривень.

Володимир Ляшко

На цьому ми прощаємося зі слухачами програми “Україна регіональна”. Бажаємо вам хорошої чутності і приємних вісток, хто б їх не приносив: радіо, телебачення чи поштар.

Зніміть напругу робочого тижня. Прийомів і методів безліч. І не обов’язково вдаватися до послуг психолога. Є такий перевірений метод і в Л.Д.Кучми, про що він розповів у середу, відповідаючи на запитання журналістів:

Леонід Кучма

Є. У вихідний день так грам 150 “водки”. Все! Заспокоююся, знімаю всю напругу. І цілий тиждень знову вільний.

Журналістка

150 грам і немає проблем?

Леонід Кучма

І немає проблем.

Журналістка

Раз в тиждень?

Леонід Кучма

Ну, може, “чаще” буває. Якщо для цього є привід: там делегація буває часто, так сказать. Слухайте, ну який психолог допоможе? Да ви що?

Володимир Ляшко

Отож проявіть фантазію і винахідливість. До речі, вчора ввечері, як повідомляє агенція УНІАН, Президент Л.Кучма прибув до Івано-Франківська з Молдови, де перебував з дводенним офіційним візитом. Планується, що Президент Кучма зустрінеться з першим президентом Росії Борисом Єльциним. Зустріч відбудеться в резиденції Гута на Івано-Франківщині. Як відомо, Борис Єльцин відпочиває з дружиною на Прикарпатті.

Успіхів вам бажають журналіст Володимир Ляшко, звукооператор Сергій Балабанов.

До зустрічі в ефірі!

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG