Доступність посилання

ТОП новини

Європа і Сполучені Штати Америки залишаються найголовнішими партнерами на міжнародній арені, попри розбіжності, що часом виникають, вважає державний секретар Сполучених Штатів Колін Пауелл


-- no author -- Він зустрічався сьогодні з керівниками зовнішньополітичних відомств країн Європейського Союзу для обговорення ситуації в Іраку і на Близькому Сході, а також питання ядерної програми Ірану і оборонної доктрини ЄС.

Він зустрічався сьогодні з керівниками зовнішньополітичних відомств країн Європейського Союзу для обговорення ситуації в Іраку і на Близькому Сході, а також питання ядерної програми Ірану і оборонної доктрини ЄС.

Виступаючи в Брюсселі перед початком переговорів, Пауелл сказав: "Жодна країна не може самостійно впоратися з проблемами нового сторіччя. І головним сподіванням планети залишається глибоке, широке і міцне партнерство Європи і Сполучених Штатів".

Торкаючись питання ядерної програми Ірану, Пауелл заявив, що проект резолюції Міжнародного агенства з атомної енергії щодо Ірану є недостатньо жорстким. Сполучені Штати, за словами шефа американської дипломатії, не пом’якшать свою позицію доти, доки Іран переконливо не доведе, що не розробляє ядерної зброї. Вашингтон вважає, що Іран порушує Договір про нерозповсюдження зброї масового знищення, а тому наполягає на обговоренні в Раді Безпеки ООН питання про санкції проти Тегерана.
XS
SM
MD
LG