Доступність посилання

ТОП новини

Україна і Європа домовилися про об’єднання енергосистем


-- no author -- Міністерство палива і енергетики України разом з європейським відомством з питань транспортування енергії починають підготовку об’єднаної енергетичної системи України для переходу на паралельну роботу з європейською ернергосистемою. Про це повідомляє прес-служба Мінпаливенерго, посидаючись на підсумки візиту до Києва європейської делегації.

Міністерство палива і енергетики України разом з європейським відомством з питань транспортування енергії починають підготовку об’єднаної енергетичної системи України для переходу на паралельну роботу з європейською ернергосистемою. Про це повідомляє прес-служба Мінпаливенерго, посидаючись на підсумки візиту до Києва європейської делегації.

На думку міністра палива й енергетики Сергія Єрмилова, реальний термін підключення всієї енергосистеми України до роботи в синхронному режимі з європейською триватиме 5-6 років. Для цього планується збудувати вставку постійного струму для з’єднання непаралельних енергосистем. Це буде коштувати 100 мільйонів доларів.
XS
SM
MD
LG