Доступність посилання

ТОП новини

Європейський парламент заявляє, що Україні слід надати особливо важливу роль у контексті нової політики сусідства з Євросоюзом


-- no author -- Про це мовиться у резолюції Європарламенту під назвою: «Розширена Європа: нові відносини зі східними і південними сусідами». Документ був ухвалений у четвер у Брюсселі на сесії Європарламенту. З метою підтримки реформ в Україні, Європарламент визнає необхідним, щоб Європейський союз залишав відчиненими двері для України.

Про це мовиться у резолюції Європарламенту під назвою: «Розширена Європа: нові відносини зі східними і південними сусідами». Документ був ухвалений у четвер у Брюсселі на сесії Європарламенту.

З метою підтримки реформ в Україні, Європарламент визнає необхідним, щоб Європейський союз залишав відчиненими двері для України.

Деякі положення резолюції звертають увагу Єврокомісії на ситуацію у сфері охорони здоров’я та довкіллля, особливо в регіонах, потерпілих від аварії на Чорнобильській АЕС. З огляду на це європейські парламентарії закликали ЄС розробити спеціальні програми, щоб допомогти Україні у цих питаннях.

Нині Україна і Євросоюз розробляють спільний План дій Україна-ЄС. Україна сподівається укласти з ЄС угоду про одержання статусу асоційованого члена Євросоюзу.
XS
SM
MD
LG