Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні вранці студенти журналістського відділення ЗДУ пікетували “альма-матер”. Підставою для такої акції стало звільнення шести викладачів університетської кафедри теорії літератури та журналістики.


Леся Кленович Сьогодні вранці студенти журналістського відділення ЗДУ пікетували “альма-матер”. Підставою для такої акції стало звільнення шести викладачів університетської кафедри теорії літератури та журналістики.

Запоріжжя, 21 листопада 2003 - За повідомленням одного з організаторів студентського страйку, майбутні журналісти виступили з вимогами повернути улюблених викладачів, котрі пішли з університету через непорозуміння з керівництвом.

За словами ж Вченого секретаря Вченої Ради ЗДУ Володимира Коляди, звільняти викладачів на чолі з деканом філфаку ніхто не збирався. Навпаки: Ользі Турган, котра водночас очолювала й кафедру теорії літератури та журналістики, запропоновано звільнити лише місце декана філфаку та продовжувати обіймати посаду завідувача кафедри. Однак, сама Турган не погодилась залишитися в університеті на таких умовах. Власне, як і п”ятеро її колег по кафедрі теорії літератури.

Викладачі, що звільнилися із ЗДУ, працюватимуть у регіональному відділенні МАУП. А на організаторів студентського пікету чекають великі неприємності – від проблем на сесії до відрахування з університету. Адже невдовзі після закінчення акції ректор ЗДУ Валерій Савін викликав до себе Вченого секретаря Вченої Ради В.Коляду та голову університетської студради, щоб скласти списки організаторів студентського пікету.

Останнім, найімовірніше, доведеться шукати собі іншу “альма-матер”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG